Producţia industrială a accelerat în septembrie la 14% faţă de luna august, după ce industria prelucrătoare a crescut cu aproape 18%. În primele 9 luni/2024, producţia industrială a scăzut cu 2,2% an/an
Producţia industrială a crescut în luna septembrie cu 14%, ca serie brută, comparativ cu luna august, evoluţie impulsionată de creşterea industriei prelucrătoare cu 17,9%. În acelaşi timp, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 4,1%, respectiv cu 1,4%, arată datele transmise miercuri de INS.
Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a fost mai mică cu 0,1% în septembrie faţă de luna anterioară, din cauza scăderilor industriei extractive (minus 3,3%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (minus 0,5%). Industria prelucrătoare a rămas la acelaşi nivel.
În perioada ianuarie-septembrie, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 2,2% an/an, din cauza scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (minus 5,1%), industria prelucrătoare (minus 1,9%) şi industria extractivă (minus 1,0%).
Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 9 luni/2024, producţia industrială a fost mai mică cu 1,7% an/an, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (minus 5,5%), industriei prelucrătoare (minus 1,2%) şi industriei extractive (minus 0,9%).
Faţă de luna septembrie 2023, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 3,7%, ca efect a scăderilor din cele trei sectoare industriale: industria extractivă (minus 4,4%), industria prelucrătoare (minus 3,7%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (minus 2,7%).
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 3,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate de industria extractivă (minus 4,1%), industria prelucrătoare (minus 3,7%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (minus 2,8%).
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro