Profitul celei mai mari bănci din Elveţia, unde îşi ţin banii miliardarii lumii, a depăşit orice aşteptare în trimestrul 4
UBS Group AG a raportat un profit în al patrulea trimestru care a depăşit aşteptările, anunţând că intenţionează să răscumpere acţiuni în valoare de peste 5 miliarde de dolari în acest an, în condiţiile în care creşterea ratelor dobânzilor a ajutat la compensarea unei scăderi a veniturilor din tranzacţionare şi a comisioanelor de gestionare a averilor, raportează Bloomberg.
Banca cu sediul la Zurich a raportat marţi un venit net de 1,65 miliarde de dolari, ajutat de o creştere de 35% a veniturilor din dobânzi la unitatea de gestionare a averilor, marjă pe care compania o realizează din împrumuturi. Rezultatele diviziilor din alte părţi au fost însă mixte, banca de investiţii fiind sub nivelul celor din SUA, veniturile scăzând în domeniul gestionării activelor.
În timp ce UBS s-a remarcat printre omologii globali prin evitarea unor reduceri de personal pe scară largă, observate la Goldman Sachs Group Inc. şi în alte părţi, banca se confruntă în continuare cu impactul încetinirii activităţii clienţilor şi cu pieţele volatile. Presiunile asupra costurilor care se manifestă la nivelul întregului sector au fost deosebit de acute la banca de investiţii, în timp ce veniturile din gestionarea averilor au scăzut, deoarece clienţii s-au abţinut din nou de la tranzacţii pe fondul incertitudinilor geopolitice.
Directorul general al UBS, Ralph Hamers, a declarat că inflaţia, războiul din Ucraina şi impactul Covid în China au nutrit scepticismul investitorilor în timpul trimestrului.
Acţiunile UBS au scăzut cu 3,5% la ora 10:54 la Zurich. Analiştii de la Jefferies International Ltd şi JPMorgan Chase & Co. au calificat rezultatele drept „mixte", concentrându-se pe costurile mai mari şi veniturile mai mici ale băncii de investiţii.
Banca a majorat dividendul pentru 2022 la 0,55 dolari pe acţiune.
Unitatea de investment banking a UBS a înregistrat venituri de 1,68 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea, în scădere cu 24% faţă de anul trecut. Cheltuielile de exploatare au crescut cu 3%, pe fondul majorării salariilor variabile, în timp ce raportul costuri-venituri a urcat cu peste 24 de puncte procentuale. Veniturile din consultanţă şi pieţe de capital s-au prăbuşit cu 52% în trimestru, rezultatele fiind, în linii mari, similare cu cele ale colegilor de pe Wall Street.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro