Programul Noua Casă 2025 a devenit operaţional: plafonul de garantare de 500 milioane lei a fost alocat celor 13 bănci înscrise în program. În perioada 2009-2024 au fost acordate 334.048 garanţii, în valoare de 31.6 miliarde lei
Programul Noua Casă 2025 a devenit operaţional, plafonul de garantare aprobat de către Ministerul de Finanţe în valoare de 500 milioane lei fiind alocat celor 13 finanţatori înscrişi în program.
Băncile care s-au înscris în program şi anul acesta şi cărora Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijloci le-a alocat plafoane de garantare sunt: Alpha Bank, BCR, BRD-GSG, CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank, Raiffeisen Bank, Libra Intrnet Bank, EXIM Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, Vista Bank şi Techventures Bank.
Avansul minim solicitat la credit este de 5%, iar comisionul de administrare de 0,15%/ anual, calculat la soldul garanţiei.
Programul continuă să beneficieze de condiţii preferenţiale, cu 30% mai reduse decât nivelul pieţei, în ceea ce priveşte nivelul onorariilor notariale pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare şi a oricăror altor acte care se încheie, cu anumite excepţii.
Ghidul Noua Casă 2025 este pus la dispoziţie FNGCIMM la adresa https://www.fngcimm.ro.
De la lansarea Programului PRIMA CASĂ în anul 2009 până la finele lunii decembrie 2024, FNGCIMM a acordat un număr de 334.048 garanţii, în valoare totală de 31.6 miliarde lei, ce au susţinut credite în valoare de peste 64 miliarde lei.
Rata de default efectivă a garanţiilor este de 0,35%, sub rata de neperformanţă a creditelor aferente debitorilor persoane fizice pe întregul sistem banca.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro