Rareş Bogdan, lider PNL, cere impozitarea companiilor mari care raportează pierderi: „Dacă avem curaj, vom găsi soluţii de impozitare a celor care, deşi au cifre de afaceri de miliarde, unii chiar de peste 10 miliarde lei, raportează profit zero prin inginerii fiscale legale”
Rareş Bogdan, unul dintre liderii PNL, a scris, într-o postare pe o reţea de socializare, că ar trebui ca firmele mari care raportează pierderi, dar au cifre de afaceri mari, să fie impozitate mai degrabă, decât companiile mici şi IMM-urile româneşti.
„Dacă Guvernul vrea cu adevărat bani la buget, dacă avem curaj şi suntem cu adevărat responsabili şi patrioţi, vom face ce n-a făcut nimeni timp de 30 de ani: ne vom uita şi vom găsi soluţii de impozitare a celor care, deşi au cifre de afaceri de miliarde, unii chiar de peste 10 miliarde, raportează profit zero prin inginerii fiscale legale, pe care le permite de ani de zile statul gras şi incompetent. 60 din primele 150 de companii au raportat profit zero”, a scris el.
Rareş Bogdan a vorbit şi despre „management fee”, adică practic o cheltuială pentru subsidiara românească, astfel încât, în mod automat, profitul filialei româneşti scade. El nu a dat însă nume.
„Nu vreţi să începem, înainte de orice, cu un impozit pe aceste cifre de afaceri şi blocarea transferurilor de capital, precum şi anularea facturărilor din categoria Management Fee? Doar anul trecut în ultimul trimestru, un gigant din zona hipermarket a facturat Management Fee de 400 de milioane de lei (80 de milioane de euro) catre compania mama”.
Potrivit datelor furnizate Ziarului Financiar de către Registrul Comerţului cu privire la cele mai mari 100 de companii din România după cifra de afaceri din 2022, primele locuri din clasamentul celor mai mari jucători din economie sunt companii care vin din petrol, industria auto şi retail alimentar.
Vedeţi mai jos clasamentul integral şi analiza ZF a Top 100 firme din România după cifra de afaceri şi profitul raportat în 2022 şi 2021.
Postarea integrală a lui Rareş Bogdan:
„Dacă Guvernul vrea cu adevărat bani la buget, dacă avem curaj şi suntem cu adevărat responsabili şi patrioţi, vom face ce n-a făcut nimeni timp de 30 de ani: ne vom uita şi vom găsi soluţii de impozitare a celor care, deşi au cifre de afaceri de miliarde, unii chiar de peste 10 miliarde, raportează profit zero prin inginerii fiscale legale, pe care le permite de ani de zile statul gras şi incompetent. 60 din primele 150 de companii au raportat profit zero!! Este inadmisibil să ne urcăm cu picioarele pe microîntreprinderi, să căutăm bani la IMM-urile româneşti, cu cifre de afaceri de zeci de mii, sute de mii sau câteva milioane, şi sa permitem în continuare giganţilor să ne sfideze! Nu vreţi să începem, înainte de orice, cu un impozit pe aceste cifre de afaceri şi blocarea transferurilor de capital, precum şi anularea facturărilor din categoria Management Fee? Doar anul trecut în ultimul trimestru, un gigant din zona hipermarket a facturat Management Fee de 400 de milioane de lei (80 de milioane de euro) catre compania mama. Există nenumărate posibilităţi de a aduna bani la buget. Ca să nu mai vorbesc de faptul că redevenţele sunt absolut ridicole în continuare, atât în zona de resurse minerale, cât şi în zona de suprafeţe agricole. Haideţi să începem cu începutul logic şi de bun-simţ marea reformă fiscală din România şi să nu lovim cu lopata în cap micii capitalişti români, care şi-aşa trăiesc de pe-o zi pe alta!”
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană