Reacţia OMV Petrom la decizia Consiliului Concurenţei din Republica Moldova de a amenda şase retaileri locali de carburanţi pentru practici anticoncurenţiale

Autor: Catalina Apostoiu Postat la 09 iulie 2024 28 afişări

Reacţia OMV Petrom la decizia Consiliului Concurenţei din Republica Moldova de a amenda şase retaileri locali de carburanţi pentru practici anticoncurenţiale

Săptămâna trecută, autorităţile antitrust din Moldova au anunţat că au amendat şase retaileri locali de carburanţi cu o sumă totală de 481,4 milioane de lei (25 milioane de euro) pentru încheierea unui acord anticompetitiv.

O anchetă lansată în 2021 a găsit că Lukoil Moldova, Bemol Retail, Datario, Petrom Moldova, Rompetrol Moldova şi Tirex Petrol au convenit să-şi coordoneze preţurile de vânzare a produselor petroliere.

OMV Petrom a reacţionat declarând că grupul, din care Petrom Moldova face parte, are o politică strictă de respectare a regulilor de concurenţă în toate ţările în care activează, inclusiv în Republica Moldova.

“Petrom Moldova respectă cu stricteţe cerinţele legale privind concurenţa, acestea fiind esenţiale pentru o dezvoltare sustenabilă”, se arată într-un comunicat transmis de companie redacţiei ZF.

“Compania respinge ferm constatările autorităţii de concurenţă şi se va adresa instanţei competente pentru a-şi apăra drepturile”, anunţă OMV Petrom.

Compania menţionează de asemenea că, de-a lungul celor 20 de ani de existenţă, Petrom Moldova a acţionat cu bună credinţă şi s-a dovedit un partener de încredere în ceea ce priveşte furnizarea de carburanţi, plata taxelor şi asigurarea de locuri de muncă.

“În condiţiile unei pieţe cu preţuri reglementate, aplicarea unei amenzi nejustificate şi disproporţionate pune sub semnul întrebării fezabilitatea economică a afacerii pe piaţa din Moldova”, se mai arată în comunicatul OMV Petrom.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moldova,
petrom,
carburanti,
concurenta,
omv petrom

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.