Realitatea dură a concedierilor din IT din Statele Unite: „Dacă până la ora 9 nu aţi primit pe email de la manager o invitaţie în calendar cu titlul Discuţie despre plecare puteţi presupune că nu sunteţi concediaţi”. CEO-ul Intuit anunţă sec: Dăm afară 1.800 de oameni pentru a-i înlocui cu alţii mai buni pentru era AI

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 13 iulie 2024 89 afişări

„Până la ora 9 AM astăzi, toţi angajaţii afectaţi vor primi o invitaţie în calendar de la managerul lor cu titlul . Cei care nu vor primi o invitaţie pe Oulook până la ora 9 AM pot presupune că nu sunt afectaţi şi îi solicităm să le ofere suport colegilor în timp ce procesează aceste ştiri”, se arată în mesajul lui Goodarzi.

Realitatea dură a concedierilor din IT din Statele Unite: „Dacă până la ora 9 nu aţi primit pe email de la manager o invitaţie în calendar cu titlul Discuţie despre plecare puteţi presupune că nu sunteţi concediaţi”. CEO-ul Intuit anunţă sec: Dăm afară 1.800 de oameni pentru a-i înlocui cu alţii mai buni pentru era AI

Un mesaj intern al companiei americane de IT Intuit, care oferă software financiar şi pentru pregătirea declaraţiilor fiscale, privind decizia de a concedia 1.800 de angajaţi, sau 10% din forţa de muncă, care a ajuns în presa internaţională, arată realitatea dură a valului de concedieri prin care trece industria de IT pe fondul schimbărilor provocate de inteligenţa artificială (AI), dar şi uriaşele diferenţe faţă de Europa privind modul în care sunt comunicate concedierile şi motivele care stau în spatele acestor măsuri, conform relatărilor unor publicaţii precum Times of India sau Bloomberg.

Sasan Goodarzi, CEO-ul Intuit, a anunţat restructurările printr-un mesaj e-mail către toţi angajaţii companiei, precizând că vor scăpa de concedieri cei care nu primesc până la ora 9 dimineaţa pe e-mail o solicitare de întâlnire cu managerul lor cu tema „Discuţie despre plecarea de la Intuit”.

„Până la ora 9 AM astăzi, toţi angajaţii afectaţi vor primi o invitaţie în calendar de la managerul lor cu titlul <Discuţie despre plecarea de la Intuit>. Cei care nu vor primi o invitaţie pe Oulook până la ora 9 AM pot presupune că nu sunt afectaţi şi îi solicităm să le ofere suport colegilor în timp ce procesează aceste ştiri”, se arată în mesajul lui Goodarzi.

Şeful companiei continuă în aceeaşi manieră brutal de directă mesajul, informându-şi angajaţii că restructurările sunt făcute nu pentru a tăia costurile ci pentru a scăpa de oamenii care nu sunt performanţi şi care vor fi înlocuiţi cu oameni potriviţi pentru schimbările dramatice provocate de inteligenţa artificială (AI).

„Nu facem concedieri pentru a reduce costurile, şi acest lucru rămâne adevărat şi în acest caz. Schimbările pe care le facem astăzi ne permit să alocăm investiţii suplimentare în cele mai critice domenii ale noastre pentru a sprijini clienţii şi a stimula creşterea. Aceasta include reinvestirea în abilităţile şi capacităţile necesare pentru a susţine aceste domenii şi, ca atare, vom angaja aproximativ 1.800 de noi persoane, în principal în roluri de inginerie, produs şi orientate către clienţi, cum ar fi vânzări, succes al clienţilor şi marketing. În contextul acţiunilor pe care le întreprindem astăzi, ne aşteptăm ca numărul total de angajaţi să crească în anul fiscal 2025 şi ulterior”.

Şeful Intuit anunţă la fel de direct şi că parte dintre angajaţi sunt concediaţi pentru că nu îndeplinesc standardele de performanţă ale firmei. „Am ridicat semnificativ standardele în ceea ce priveşte aşteptările noastre faţă de performanţa angajaţilor, ceea ce a dus la decizia ca aproximativ 1.050 de angajaţi care nu îndeplinesc aşteptările noastre şi despre care credem că vor avea mai mult succes în afara Intuit să plece din companie. (...) Am luat decizia de a închide două dintre locaţiile noastre din Edmonton şi Boise, unde avem peste 250 de angajaţi, un anumit număr de angajaţi relocându-se în alte locaţii în cadrul Intuit sau părăsind compania. De asemenea, eliminăm mai mult de 300 de roluri din întreaga companie pentru a eficientiza munca şi a realoca resurse către domenii cheie de creştere.”

În cadrul mesajului Sasan Goodarzi susţine că „revoluţia AI” este abia la început. „Aşa cum am împărtăşit de multe ori, era AI-ului este una dintre cele mai semnificative schimbări tehnologice ale vieţii noastre. Acesta este cu adevărat un moment extraordinar - AI-ul aprinde inovaţia globală într-un ritm incredibil, transformând fiecare industrie şi companie în moduri care erau de neimaginat acum câţiva ani. Companiile care nu sunt pregătite să profite de această revoluţie AI vor rămâne în urmă şi, în timp, vor înceta să mai existe.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
concedieri,
plecare,
primire,
anunt,
calendar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.