Revolut susţine că peste 500.000 de clienţi au solicitat un credit, dar ţine secret numărul creditelor acordate efectiv şi valoarea

Autor: Mircea Nica Postat la 09 martie 2023 2747 afişări

Revolut, fintech-ul britanic care a ajuns la peste 2,5 milioane de clienţi în România, a înregistrat până acum 500.000 cereri pentru un credit, opţiunea de creditare fiind disponibilă din luna august 2022, iar majoritatea clienţilor care au solicitat finanţare provin din oraşele mari din România, cu venituri mult peste salariul mediu pe economie, a spus Gabriela Simion, Revolut branch head şi head of lending pentru România şi Italia.

Revolut susţine că peste 500.000 de clienţi au solicitat un credit, dar ţine secret numărul creditelor acordate efectiv şi valoarea

♦ Pentru prima dată conducerea Revolut vorbeşte despre creditele pe care le acordă prin platformă ♦ Revolut nu este o bancă aflată sub supravegherea BNR şi nu figurează în rapoartele băncii naţionale pe lângă cele 34 de bănci de pe piaţa locală.

Revolut, fintech-ul britanic care a ajuns la peste 2,5 milioane de clienţi în România, a înregistrat până acum 500.000 cereri pentru un credit, opţiunea de creditare fiind disponibilă din luna august 2022, iar majoritatea clienţilor care au solicitat finanţare provin din oraşele mari din România, cu venituri mult peste salariul mediu pe economie, a spus Gabriela Simion, Revolut branch head şi head of lending pentru România şi Italia. Cu toate acestea, Revolut nu a oferit o cifră exactă privind numărul de credite acordate efectiv şi valoarea acestora, iar conform reprezentanţilor fintech-ului, aceasta este politica pe toate pieţele unde Revolut acordă credite.

„Revolut a obţinut licenţa bancară europeană în anul 2018 şi a început să ofere produse de creditare clienţilor retail la finalul anului 2020 în Lituania. În acest moment produsele de creditare Revolut sunt disponibile pe

3 continente - Europa, SUA şi Australia. În Europa, pot fi accesate în Lituania, Polonia, Irlanda, România şi Spania. Am avut un răspuns pozitiv din partea clienţilor în fiecare piaţă în care am lansat aceste produse şi vedem o cerere solidă în toate pieţele. Avem peste 500.000 clienţi care au solicitat un credit la Revolut, majoritatea fiind din oraşele mari din ţară, cu venituri mult peste salariul mediu pe economie“, a declarat Gabriela Simion pentru ZF.

Ea mai susţine că pe terment mediu şi lung, planurile Revolut sunt de a diversifica paleta de produse de creditare menite să satisfacă gama de nevoi de finanţare, de la credite de nevoi personale la linii de credit cu beneficii pentru cumpărăturile de zi cu zi, până la credite ipotecare şi liberalizarea creditului de graniţele frontaliere.

„Revolut propune clienţilor un credit de nevoi personale, cu o dobândă fixă între 7,99% şi 17,09%, fără alte costuri asociate sau condiţionări, cum ar fi încheierea unei asigurări de viaţă sau încasarea salariului în contul Revolut.“

 Extrem de important de menţionat este faptul că în afară de dobândă, nu se percepe niciun alt cost pe toata perioada creditului mai exact: zero comision de analiză/aprobare, zero comision de mentenanţă (lunar, anual, modificare data scadentă, emitere scrisori confirmare etc) şi zero comision de rambursare anticipată, indiferent de suma rambursată sau momentul efectuării acesteia“, a mai adăugat Gabriela Simion.

Din perspectiva zonei de economisire, Gabriela Simion a mai explicat că în secţiune Vault (conturi de economisire, fără acumulare de dobândă), numărul clienţilor care au deţinut în 2022 puşculiţe digitale a crescut cu 75% faţă de anul 2021, iar suma totală deţinută în aceste conturi s-a dublat.

„Circa 34% dintre Seifurile Vault (conturile de economisire) create în 2022, de exemplu, au avut ca destinaţie o rezervă personală (economii), 7% au fost pentru sărbători şi vacanţe, 3% pentru rezerva pentru <zile negre> şi 2,4% pentru cadouri sau doar bani în <puşculiţa digitală>. Euro a fost moneda preferată de clienţii români pentru a face economii, reprezentând 44,4% dinsumele totale depozitate în Seifurile Vault, iar pe locul al doilea s-a aflat moneda locală, leul, cu 32% din total“, a mai spus Gabriela Simion.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Revolut,
clienti,
credit,
solicitare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.