Revolut, unul dintre cele mai mari startup-uri din Europa, caută să vândă acţiuni în valoare de 500 de milioane de dolari
Revolut, unul dintre cele mai valoroase startup-uri din Europa, a angajat bancheri care să ajute firma să vândă acţiuni existente în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari, alăturându-se astfel unui şir de companii private care au căutat forme alternative de lichiditate pentru acţionarii săi, în condiţiile în care piaţa ofertelor publice iniţiale rămâne în criză, scrie Bloomberg.
Revolut lucrează cu Morgan Stanley pentru vânzarea de acţiuni, care o va ajuta să elibereze numerar pentru angajaţi existenţi şi investitori, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Tranzacţia, care a fost raportată anterior de Financial Times, ar putea evalua Revolut la peste 40 de miliarde de dolari, în creştere faţă de evaluarea de 33 de miliarde de dolari pe care a obţinut-o ultima dată într-o rundă de strângere de fonduri din 2021.
Revolut a declarat că veniturile sale pentru 2022 au urcat cu 45%, la 922,5 milioane de lire sterline (1,17 miliarde de dolari). Compania nou-înfiinţată nu a raportat încă rezultatele pentru anul trecut, dar prevăzuse anterior că veniturile pentru 2023 vor fi de aproximativ 2 miliarde de lire sterline.
Vânzarea acţiunilor vine după ce unul dintre acţionarii Revolut - un fond de investiţii administrat de Schroders Plc - a semnalat că este de părere că firma ar trebui evaluată la aproximativ 25,7 miliarde de dolari.
Revolut a declarat de mult timp că se pregăteşte pentru o potenţială ofertă publică iniţială, dar banca şi celelalte mari companii private similare au fost blocate de pieţele de capitaluri proprii inactive. Acest lucru a creat probleme pentru unii dintre primii investitori sau angajaţi care ar putea avea nevoie de lichidităţile rezultate în urma vânzării de acţiuni.
Stripe Inc., o altă companie fintech foarte valoroasă, a strâns anul trecut aproximativ 6,5 miliarde de dolari ca parte a unei tranzacţii care i-a permis să organizeze o ofertă publică de cumpărare prin care angajaţii şi-au vândut o parte din acţiuni.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro