Revoluţia fiscală a PDL
În încercarea de a-şi dovedi eficienţa în opoziţie, PDL a anunţat că va depune la Parlament o iniţiativă legislativă de relaxare fiscală, prin reducerea cotei unice de la 16% la 12% şi a CAS cu 5% pentru angajatori.
În paralel, iniţiativa prevede majorarea salariului minim pe economie de la 800 la 1.000 de lei şi scutirea de la plata impozitului a profitului reinvestit în tehnologie. Fostul ministru de finanţe Gheorghe Ialomiţianu a justificat propunerea afirmând că guvernul Boc (plecat de la putere în februarie 2012) a stabilizat macroeconomic ţara şi că deci România îşi poate permite acum astfel de măsuri.
Ceea ce n-a mai spus Ialomiţianu este că FMI, cu care autorităţile, inclusiv preşedintele Traian Băsescu, vor să încheie un nou acord, a refuzat sistematic României orice măsură de relaxare fiscală, inclusiv după încheierea guvernării Boc, opunându-se inclusiv iniţiativei actualei puteri de a reduce TVA la pâine.
În tabăra puterii, reacţia, dacă se poate spune aşa, a venit doar sub forma unor reflecţii cvasi-filozofice ale ministrului Varujan Vosganian, care a afirmat la un eveniment ZF că România nu poate ajunge la o creştere economică de 4% fără renunţarea la cotă de TVA de 24%, şi fără o scădere a CAS, astfel încât ambele ar trebui să fie, în opinia lui, preocupări ale Guvernului în 2014.
Cât despre cota unică, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va menţine pe durata întregului mandat cota unică de 16% pentru companii, iar decizia privind introducerea unui impozit diferenţiat pe venitul salarial acordat persoanelor fizice va fi luată în funcţie de situaţia bugetară.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro