Revoluţia verde în Europa: Tesla va ajuta la construirea celei mai mari instalaţii de stocare a energiei verzi din Franţa în parteneriat cu dezvoltatorul britanic Harmony Energy

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 19 iulie 2024 51 afişări

Revoluţia verde în Europa: Tesla va ajuta la construirea celei mai mari instalaţii de stocare a energiei verzi din Franţa în parteneriat cu dezvoltatorul britanic Harmony Energy

Dezvoltatorul britanic Harmony Energy Ltd. a început construcţia celei mai mari instalaţii de stocare a energiei din Franţa, sporind astfel capacitatea ţării de a înmagazina energia verde, raportează Bloomberg.

 

Proiectul de baterii Cheviré de 100 megawaţi din oraşul Nantes din vestul ţării va utiliza produsul Megapack al Tesla Inc. şi va putea alimenta 170.000 de locuinţe timp de două ore, a declarat compania. Instalaţia, amplasată pe locul unei vechi centrale electrice care a ars combustibili fosili timp de peste 30 de ani, va furniza servicii de echilibrare esenţiale pentru reţea şi va facilita trecerea la energia regenerabilă.

 

Operatorul reţelei din Franţa a declarat anul trecut că ţara va avea nevoie de mai multă flexibilitate energetică, printre care se numără şi elaborarea unor baterii cu capacitate mai mare, pe măsură ce proiectul va spori sursele regenerabile intermitente pentru a completa capacităţile nucleare ale ţării.

 

Construcţia a început deja, sistemul de baterii urmând să fie conectat la reţea în vara anului 2025, devenind operaţional la sfârşitul anului viitor.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.