Revoluţie în piaţa muncii: Marile bănci încep să publice salariile angajaţilor
Angajatorii din New York City încep să se conformeze unei noi legi privind transparenţa salariilor ce intră în vigoare în această săptămână, scrie The Wall Street Journal.
În linie cu aceasta, aproape toate listările de joburi trebuie să includă un interval al plăţilor, măsură aşteptată să transforme locurile de muncă şi modul în care companiile îşi fac angajările.
Legea, menită să reducă diferenţele de plăţi între femei şi bărbaţi şi alte disparităţi, cere companiilor să includă intervale salariale dacă angajează în New York sau postează anunţuri pentru roluri remote care ar putea fi operate în oraş. Legi similare fie au intrat în vigoare, fie urmează să fie implementate pe tot cuprinsul Statelor Unite, din Colorado până în California.
Mari angajatori din New York, inclusiv JPMorgan Chase şi American Express, au început să includă astfel de intervale în postările de joburi. În ultimele săptămâni, Citigroup şi Macy’s şi-au updatat toate listările de joburi pentru a include intervale de salarii la nivel naţional.
Înaintea intrării în vigoare a legii, companiile îşi analizează intervalele de plăţi sau îşi pregătesc managerii pentru posibile conversaţii inconfortabile cu angajaţii existenţi cu privire la salarii, potrivit executivilor şi consultanţilor.
Alţi angajatori intenţionează să ocolească noile cerinţe prin retragerea tuturor listărilor de joburi de pe site-uri sau prin externalizarea unei părţi mai mari din recrutare.
O mulţime de companii încă nu ştiu cum să reacţioneze.
În general, companiile se opun publicării informaţiilor privind plăţile, spunând că procesul de recrutare ar putea deveni mai dificil, rivalele ar putea afla mai multe despre practicile legate de plăţi sau ar putea apărea dispute între angajaţi.
Multe companii se pronunţă în favoarea unei transparenţe sporite privind plăţile, dar îşi doresc să fi avut mai mult timp la dispoziţie pentru a se conforma, arată Chris Hyams, CEO al platformei de căutare de joburi Indeed.
Revenind la New York, cei care nu se vor conforma noii legi ar putea suporta amenzi. Iniţial, companiile vor primi un avertisment, iar dacă nu soluţionează problema în 30 de zile ar putea fi amendate cu până la 250.000 de dolari.
Unele companii se consultă cu avocaţi şi consultanţi cu privire la modalităţi de respectare a legii, dar evitare în acelaşi timp a listării salariilor.
Unele se gândesc să-şi elimine listările de job-uri de pe site-ul de cariere sau să încurajeze oamenii să aplice via o adresă generală de email. Altele analizează posibilitatea angajării unei firme care să le caute candidaţi.
Executivii şi consultanţii spun că noua lege din New York şi altele similare ar putea oferi angajatorilor unele beneficii, printre care procese simplificate de recrutare.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro