ROCA Industry, holdingul românesc de companii de materiale de construcţii, şi-a propus pentru 2024 afaceri consolidate de 655 mil. lei, în crestere cu 54%. Holdingul dezvoltă un plan de decarbonizare pe fiecare domeniu de aplicare

Autor: Roxana Rosu Postat la 03 iulie 2024 29 afişări

ROCA Industry, holdingul românesc de companii de materiale de construcţii, şi-a propus pentru 2024 afaceri consolidate de 655 mil. lei, în crestere cu 54%. Holdingul dezvoltă un plan de decarbonizare pe fiecare domeniu de aplicare

ROCA Industry, holdingul românesc de companii de materiale de construcţii, îşi propune ca în anul 2024, prin filialele sale, să obţină o cifră de afaceri de 655,4 milioane lei, în crestere cu 54% faţă de rezultatul consolidat al anului 2023, pe baza extinderii canalelor de distribuţie, o creştere a cantităţilor vândute, dar şi preluarea integrală în situaţiile consolidate a companiilor intrate în cadrul holdingului pe parcursul anului 2023.

Holdingul a integrat în portofoliul său, pe parcursul anului trecut, două noi companii, prin achiziţia directă a Electroplast (iunie 2023) şi achiziţia integrală a Iranga Technologijos, UAB, de către BICO (mai 2023).

În cadrul procesului de integrare, companiile nou achiziţionate beneficiază de îmbunătăţirea proceselor şi reducerea impactului activităţilor de producţie asupra mediului.  De asemenea, procesul transformaţional vizează şi integrarea sustenabilităţii prin linii de producţie de materiale de construcţii şi produse sustenabile.

„Anul 2023 a fost primul nostru an complet de la înfiinţare în care am alocat resurse şi focus în mod sistematic pentru a ne atinge obiectivele de sustenabilitate. Am asigurat o bună guvernanţă şi am implementat practici responsabile în toate operaţiunile noastre. De asemenea, am început un plan de decarbonizare ambiţios, optimizând constant utilizarea resurselor pentru a minimiza impactul nostru asupra mediului. Începând din 2023, ne-am pregătit intens pentru a ne alinia rapid la noile standarde ESRS (European Sustainability Reporting Standards) stipulate în Directiva europeană de raportare a sustenabilităţii şi aplicabile de anul viitor”, a declarat Ionut Bindea, CEO Roca Industry.

Holdingul deţine, direct şi indirect, 9 jucători din domeniul construcţiilor: BICO Industries (primul şi cel mai mare producător naţional de plasă din fibră de sticlă şi singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producţie de vopsele şi lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale), WORKSHOP DOORS (al doilea cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanţi producători de cabluri electrice), precum şi producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas şi Iranga, prin intermediul BICO Industries.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
producator,
companii,
achizitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.