România e cu 50 de ani în urmă la capitolul asigurări private de sănătate. Care sunt tendinţele în domeniu?

Postat la 19 noiembrie 2013 195 afişări

„România e în urmă cu 50 de ani la capitolul asigurări private de sănătate”. Afirmaţia îi aparţie lui Theodor Alexandrescu, preşedintele Metropolitan Life, care precizează că domeniul asigurărilor private de sănătate de la noi din ţară a trebuit să se adapteze unui sistem sanitar caracterizat prin lipsa transparenţei şi neîncrederii în serviciile medicale.

România e cu 50 de ani în urmă la capitolul asigurări private de sănătate. Care sunt tendinţele în domeniu?

În viitor se intenţionează ca asigurările private de sănătate să acopere o parte din serviciile medicale acordate inclusiv în spitalele de stat din România. „Tendinţa în domeniul asigurărilor private de sănătate este ca angajatorii să acopere o parte din costurile unei poliţe de sănătate pentru angajaţi. Angajatorii pot fi stimulaţi prin scutirea de la contribuţii sociale. În aceste circumstanţe angajatorii vor asigura angajaţilor lor asigurări private de sănătate”, a precizat preşedintele Metropolitan Life.

Ofertele companiilor de profil sunt destul de restrânse pe piaţa din România. Motivul? „Nu există masă critică. O poliţă de asigurare privată de sănătate are un cost mult mai ridicat decât îşi poate permite un român care are un venit mediu lunar. Studiile au arătat că o persoană este dispusă să îşi încheie o asigurare privată de sănătate doar atunci când costul unei astfel de poliţe este 8% din venitul lunar al clientului”, a mai spus Alexandrescu.

Reprezentantul Metropolitan Life menţionează că ofertele existente pe piaţa din România în ceea ce priveşte asigurarea privată de sănătate sunt unele într-o formă simplă. „Asiguratorul păstrează legătura cu clientul şi, mai mult, acestuia din urmă i se decontează serviciul medical suportat. Furnizorul medical este păstrat numai la nivel de diagnostic”, spune Theodor Alexandrescu, în cazul în care clientul optează pentru o asigurare privată de sănătate individuală.

Asigurarea privată de sănătate de grup este o formă mai evoluată. „Avem un contract semnat cu clientul, iar serviciile medicale le decontăm direct cu furnizorul. În cazul unei asigurări de grup costul unei astfel de asigurări scade şi până la 50%, în funcţie de numărul de persoane incluse”, menţionează preşedintele Metropolitan Life, concluzionând: „În asigurările de sănătate, tendinţa este de a evolua de la asigurările individuale la asigurările de grup şi către asigurările de sănătate care prevăd rambursarea costurilor medicale şi preiau riscul condiţiilor medicale pre-existente ale pacientului

Acest material face parte din campania “Sănătatea-i cel mai bun prieten” susţinută de Metropolitan Life.

Urmăreşte campania şi pe Facebook

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-e-cu-50-de-ani-in-urma-la-capitolul-asigurari-private-de-sanatate-care-sunt-tendintele-in-domeniu-11706543
11706543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.