Rusia îşi transformă trupele în carne de tun pentru a câştiga teren în Ucraina: Estimările occidentale susţin că aproape 200.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi în războiul lui Putin. „Peste tot este deja plin de cadavre”

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 09 februarie 2023 39 afişări

Rusia îşi transformă trupele în carne de tun pentru a câştiga teren în Ucraina: Estimările occidentale susţin că aproape 200.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi în războiul lui Putin. „Peste tot este deja plin de cadavre”

În Ucraina, Rusia reînvie o tactică folosită de armata roşie în cel de-al Doilea Război Mondial: Transformarea trupelor sale în carne de tun. „Peste tot este deja plin de cadavre".

Moscova nu arată prea multă consideraţie pentru vieţile recruţilor săi, dar bătălia pentru Bakhmut este costisitoare şi pentru apărătorii ucraineni, potrivit Wall Street Journal.

Forţele ruseşti au avansat treptat în Bakhmut, ameninţând controlul Ucrainei asupra unui oraş pe care Moscova l-a transformat în principala sa ţintă imediată. Cu doar o linie de aprovizionare subţire rămasă la dispoziţie, Ucraina suportă, de asemenea, pierderi colosale.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că scopul invaziei - preluarea controlului asupra Ucrainei - rămâne neschimbat. El a încercat să mobilizeze societatea şi industria ţării pentru un război îndelungat împotriva a ceea ce el descrie ca fiind guvernul marionetă al Occidentului de la Kiev. Rusia are o populaţie de peste trei ori mai mare decât cea a Ucrainei. În pofida estimărilor occidentale potrivit cărora aproape 200.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi în război, în interiorul ţării au existat doar mici valuri de nemulţumire publică.

Chiar dacă trupele ucrainene sunt forţate să se retragă din Bakhmut, observatorii se întreabă dacă Rusia poate folosi cu succes o astfel de tactică lentă şi costisitoare la scară mai largă.

Comandanţii ucraineni spun că tactica adversarilor le macină forţele, făcându-i vulnerabili la contraatacuri. Ucraina a construit linii de apărare puternice la vest de Bakhmut, iar înaintarea lentă a ruşilor nu dă semne că ar reuşi să marcheze genul de pătrundere violentă care ar putea provoca o prăbuşire a Ucrainei.

Cea mai mare parte a trupelor de şoc ruseşti provine din Grupul Wagner, o unitate paramilitară care a recrutat infractori condamnaţi cu promisiuni de clemenţă şi plată în schimbul unui serviciu pe termen determinat.

Ucraina a preluat iniţiativa în lunile de după invazia Rusiei din februarie 2022, respingând un asalt asupra Kievului, apoi recuperând teritoriul în regiunea Harkov, în nord-est, şi Kherson, în sud. Rusia şi-a întărit în grabă liniile defensive cu mii de recruţi din rândurile civile şi luptători Wagner.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
rusia,
trupe,
decese,
batalie,
armata,
invazie,
preluare,
control

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.