S-au trezit nemţii: Gigantul german de armament Rheinmetall cere liderilor Europei să creeze campioni europeni în domeniul tehnologiei de apărare
Şeful celui mai mare contractor militar german Rheinmetall a îndemnat ţările europene să renunţe la preferinţa lor pentru „campionii naţionali” şi să construiască grupuri de apărare mai mari şi mai specializate pentru a concura cu rivalii americani, scrie Financial Times.
Armin Papperger a mai spus într-un interviu că, dacă Europa doreşte o colaborare mai strânsă în domeniul apărării, ţările trebuie să se specializeze în diferite tipuri de tehnologie militară.
„Nu are prea mult sens să preferăm un anume tip de tehnologie" doar din motive naţionaliste, a declarat el pentru Financial Times. „Aceasta este cea mai dificilă discuţie pe care o statele au la nivel guvernamental".
„Avem nevoie de companii mari în Europa" care să atingă un anumit standard de calitate, a adăugat bavarezul în vârstă de 61 de ani.
Eforturile liderilor UE de a consolida cooperarea în domeniul apărării au fost împiedicate de fragmentarea industriei. Companiile europene de armament concurează între ele, bugetele militare sunt controlate la nivel naţional, iar ţările individuale sunt dornice să menţină controlul asupra lanţurilor de aprovizionare strategice, a uzinelor, a locurilor de muncă şi a avantajelor tehnologice.
Un exemplu de cooperare transfrontalieră de succes este cel mai mare producător de rachete din Europa, MBDA, care este deţinut de BAE Systems din Marea Britanie şi de grupul aeronautic european Airbus, care deţin fiecare câte 37,5% din acţiuni, restul fiind deţinut de Leonardo din Italia.
Graba Europei de a-şi remobiliza armatele a fost un avantaj pentru companii precum Rheinmetall, care produce, de asemenea, vehicule de luptă pentru infanterie, drone de luptă şi tunul cu ţeavă lisă care se află pe tancul Leopard 2.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană