Scandalul alegerilor de la Sectorul 2. Radu Mihaiu a fost audiat în calitate de martor

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 iunie 2024 36 afişări

Primarul Sectorului 2 din Bucureşti, Radu Mihaiu, a fost audiat marţi în dosarul deschis în urma reclamaţiilor legate de organizarea alegerilor din 9 iunie. Mihaiu a dezvăluit că a fost audiat în calitate de martor. El susţine că în timpul procesului electoral au fost făcute fraude.

Scandalul alegerilor de la Sectorul 2. Radu Mihaiu a fost audiat în calitate de martor

Audierea a avut loc marţi.

„Nu am depus astăzi nicio probă, am fost audiat în calitate de martor”, a explicat primarul în exerciţiu al Sectorului 2, Radu Mihaiu, la finalul audierii.

„Am fost chemat pentru a da declaraţii în dosarul de urmărire penală privind fraude la scrutinul din 9 iunie”, a mai spus primarul adăugând că este vorba despre „buletine preştampilate, cumpărare de voturi si acele secţiile în care s-au găsit mai multe buletine de vot în urnă decât alegători care s-au prezentat la secţie.”

El a dezvăluit ce i-a spus anchetatorului.

„În cel puţin patru secţii documentat au fost găsite buletine preştampilate, în alte multe s-au găsit mai multe buletine de vot în urne decât alegători prezenţi la vot. (...) De asemenea, au fost numeroase secţii în jurul cărora au fost cumpărate voturi, s-au dat între 100 şi 700 de lei pe vot”, a precizat Radu Mihaiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mihaiu,
audiere,
alegeri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.