Schimbări majore: Nicu Marcu, preşedintele ASF a anunţat că decontarea directă la poliţele RCA va deveni obligatorie. Asigurătorii aşteaptă propuneri de text în acest sens

Autor: Mircea Nica Postat la 20 ianuarie 2021 67 afişări

Schimbări majore: Nicu Marcu, preşedintele ASF a anunţat că decontarea directă la poliţele RCA va deveni obligatorie. Asigurătorii aşteaptă propuneri de text în acest sens

Clauza de decontare directă ar putea deveni obligatorie printr-o ordonanţă pregătită de Guvern, la iniţiativa Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), după cum a anunţat Nicu Marcu, preşedintele ASF în cadrul unui interviu, dar asigurătorii sunt în aşteptarea unei propuneri de text în acest sens, a spus Adrian Marin, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), pentru ZF.

“În prezent, suntem în aşteptarea unei propuneri de text în acest sens, conform declaraţiilor recente ale oficialilor ASF. Este foarte important ca un astfel de sistem de decontare directă să includă şi acele pârghii juridice şi operaţionale prin care să fie asigurată o bună funcţionare, în beneficiul tuturor părţilor implicate”, a spus Adrian Marin.

Decontarea directă este permisă din iulie 2017 şi este opţională pentru clienţi, însă asigurătorii sunt obligaţi să o oferteze.

Achiziţia poliţei RCA cu decontare directă le permite şoferilor păgubiţI să solicit plata despăgubirii propriului asigurător RCA şi nu asigurătorului şoferului care a provocat dauna. Asigurătorul care a plătit dauna îşi recuperează apoi prejudiciul de la asigurătorul RCA al şoferului vinovat.

Astfel, această modificare legislativă ar impune ca decontarea directă să fie obligatorie pentru toţi şoferii care achiziţionează o poliţă RCA. Prin urmare, firmele de asigurări se vor deconta între ele, fără a mai implica şoferul.

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.