Şcoala privată Verita International School atrage o investiţie de 40 mil. euro printr-un parteneriat cu Dukes Education, cel mai mare grup de şcoli din Regatul Unit
Verita International School, o instituţie privată din România acreditată în sistemul britanic, axată pe educaţie integrală şi socio-emoţională, a semnat un parteneriat cu Dukes Education, cel mai mare grup de şcoli din Marea Britanie, care aduce o investiţie de 40 de milioane de euro pentru extinderea unităţii de învăţământ şi modernizarea facilităţilor de predare.
„Acest parteneriat conduce şcoala la următorul nivel, prin afilierea la un grup de elită care ne extinde gama de experienţe, sprijin şi acces la cele mai bune practici educaţionale internaţionale”, spune Richard Joannides, Fondator al Şcolii Internaţionale Verita.
În prezent, Dukes Education supraveghează peste 50 de şcoli din Europa, sprijinind aproape 20.000 de elevi şi bazându-se pe experienţa unei echipe de 5.000 de angajaţi.
„Programul de învăţare socio-emoţională al Verita este cu adevărat unic şi special. Ne dorim să susţinem şi să dezvoltăm împreună aceşti piloni fundamentali. La rândul nostru, ne propunem să aducem tinerii din toate şcolile noastre împreună, prin practica şi promovarea compasiunii, a empatiei, şi prin programele noastre dedicate elevilor din reţea”, spune Aatif Hassan, Preşedinte şi Fondator Dukes Education.
Printre programele şi proiectele Dukes, elevii români de la Verita International School vor beneficia de şcoli de vară în universităţi şi instituţii de învăţământ precum Cambridge, Oxford şi Eton, consiliere în carieră, competiţii sportive, stagii internaţionale şi meditaţii pentru examene precum SAT.
În plus, elevii de liceu din ani terminali vor beneficia de o reţea de experţi cu peste 25 de ani de experienţă în consiliere pentru admiterea la universităţi de top din Europa şi Statele Unite, precum Oxford, Cambridge sau universităţi din Ivy League.
În medie, peste 50% dintre elevii care au aplicat la universităţile britanice de top prin platforma Dukes au fost acceptaţi, în comparaţie cu 17% rata de succes general, iar peste 160 de elevi Dukes au fost admişi în top 50 universităţi americane.
„Suntem entuziasmaţi de potenţialul pe termen lung pe care acest parteneriat îl oferă personalului, părinţilor şi elevilor Verita. Vom beneficia de expertiza, reputaţia şi infrastructura de elită a celor de la Dukes, iar personalul va avea oportunităţi de colaborare cu colegi la nivel internaţional şi va beneficia de oportunităţi de leadership şi dezvoltare profesională de nivel foarte înalt”, adaugă Richard Joannides.
Echipa actuală de management a Verita va continua să conducă şcoala, inclusiv în operaţiunile de zi cu zi, iar Richard Joannides va rămâne Fondator, implicat activ în conducerea şcolii în calitate de CEO şi de Preşedinte al Consiliului Director Verita.
Deşi majoritatea şcolilor Dukes sunt în Marea Britanie, prezenţa reţelei se extinde în toată Europa: Spania, Portugalia, Cehia, Croaţia, Irlanda, Elveţia, şi acum şi România. Viziunea Dukes este de a fi grupul internaţional de şcoli de cea mai înaltă calitate, cu o echipă de conducere cu largă experienţă în coordonarea unor şcoli remarcabile din întreaga lume. Grupul oferă o perspectivă educaţională multiculturală globală, care promovează învăţarea şi dezvoltarea la nivel de excelenţă.
Şcoala Verita a fost înfiinţată în 1982, dar s-a transformat într-un centru educaţional major după 2012, cu implicarea lui Richard Joannides. În prezent, aceasta găzduieşte peste 650 de elevi în locaţia sa din zona Aviaţiei din Capitală.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
-
Ce mai face George Soros la 94 de ani, „inamicul public" numărul 1 din România. Cine este Alexander Soros, urmașul lui, care a fost decorat de fostul președinte american Joe Biden în locul tatălui său. Scott Bessent, mâna dreaptă a lui Soros, alături de care a prăbușit lira sterlină, e acum ministru de Finanțe în SUA