Şeful Unifarm, companie de stat: Discontinuităţile sunt cele cu care ne luptăm în fiecare zi, fie că vorbim de medicamente generice, fie că vorbim de produse inovative. Am creat un canal de urgenţă

Autor: Florentina Niţu Postat la 23 septembrie 2024 7 afişări

Şeful Unifarm, companie de stat: Discontinuităţile sunt cele cu care ne luptăm în fiecare zi, fie că vorbim de medicamente generice, fie că vorbim de produse inovative. Am creat un canal de urgenţă

Unifarm, companie de stat aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, se „luptă” în fiecare zi să faciliteze accesul pacienţilor la medicamente şi tratamente, iar astfel a creat un canal de urgenţă prin care livrează medicamentele esenţiale direct în farmacie sau la pacient, potrivit lui Adrian Marius Dobre, director general al Unifarm în cadrul evenimentului ZF Health&Pharma Summit 2024.

„Misiunea noastră este legată de accesibilitatea tratamentelor sau medicamentelor pentru pacienţi. Discontinuităţile sunt cele cu care ne luptăm în fiecare zi, fie că vorbim de generice, fie că vorbim de produse inovative. (...) Pentru medicamentele inovative am venit cu un proiect special: canalul de urgenţă. Livrăm medicamentele esenţiale direct în farmacie sau direct la pacient, pe bază de prescripţie medicală”, a spus Adrian Marius Dobre, şeful Unifarm.

El a menţionat că la generice disponibilitatea este legată de preţ, iar la inovative de comerţul paralel. De altfel, a completat că nu se poate face o prioritizare între generice şi inovative, pentru că sunt importante toate, astfel că trebuie rezolvată problema de disponibilitate.

„Sunt pacienţi în România care aleargă din farmacie în farmacie şi avem o lipsă mare de produse inovative, dar pacientul pe baza reţetei poate primi produsul în câteva zile. Livrăm mai repede de o săptămână”, a spus Dobre.

Noul proiect al Unifarm, canalul de urgenţă, a pornit două luni şi sunt implicaţi doi producători în el, dar compania se află în discuţie cu alţi trei.

„E o soluţie bună pentru pacient şi pentru producător, fără costuri suplimentare.”

În 2023, Unifarm a avut cifră de afaceri de 174 mil. lei, aproape dublu faţă de anul anterior. În ultimii ani, compania merge însă pe pierderi, în 2023 valoarea acestora fiind de 54 milioane de lei.

„Toate medicamentele pe care le punem în distribuţie sunt exclusiv în România.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medicamente,
canal,
urgenta,
companie,
produse,
creare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.