Semne de criză pe piaţa imobiliară? Oamenii au devenit mai precauţi. Proprietăţile se vând din ce în ce mai greu VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 31 august 2024 50 afişări

Semne de criză pe piaţa imobiliară? Oamenii au devenit mai precauţi. Proprietăţile se vând din ce în ce mai greu VIDEO

Piaţa imobiliară dă semne de încetinire. În prezent, vânzarea unei unei proprietăţi imobiliare s-a transformat într-un obiectiv dificil de atins pe măsură ce oamenii au devenit tot mai atenţi pe ce dau banii. Deşi există zone unde piaţa merge bine, ca şi procent din piaţă, acestea sunt mici şi nu produc efecte majore la nivelul pieţei, este de părere Toma Filipovici, preşedintele APAIR  (Asociaţia Profesională a Agenţilor Imobiliari din România).

„S-a accentuat ceea ce a început acum vreo doi ani. Este de trei patru ori mai dificil să vinzi o proprietate pentru că oamenii au devenit mult mai precauţi. Sunt mici enclave în care lucrurile merg foarte bine, dar sunt mici procentual. Deciziile se iau mult mai greu, zilele pe piaţă cred că s-au triplat” a declarat Toma Filipovici la ZF Live.

Dacă înainte o proprietate stătea la vânzare aproximativ şase luni de zile, acum este greu de estimat cât durează până când o tranzacţie primeşte undă verde. Încetinirea tranzacţiilor poate veni şi dintr-o  perioadă de supraapreciere a proprietăţilor, care a trecut, şi care i-a făcut pe cumpărători mai atenţi la achiziţii. Toma Filipovici subliniază că încă nu se poate vorbi despre o criză în imobiliare, dar că încetinirea pieţei este un fenomen cert.

„Înainte, în Bucureşti şi Ilfov, o proprietate stătea pe piaţa cam şase luni de zile, iar acum e greu să estimez. Sunt proprietăţi care ar fi trebuit să se vândă şi mă întreb de ce nu se vând. Poate erau înainte supraapreciate şi lumea a coborât între timp cu picioarele pe pământ. Nu aş spune că e un blocaj, dar e o încetinire” a mai declarat Filipovici la ZF Live.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.