ŞOCANT. Cum au dus mofturile bogaţilor la o problemă de "proporţii epidemice"
Aproximativ 300 de pui de ghepard sunt traficaţi, anual, dintr-o regiune a Somaliei - un număr echivalent cu întreaga populaţie protejată din zona Hornul Africii.
Este o problemă de "proporţii epidemice", potrivit celor de la CCF, organizaţie dedicată salvării gheparzilor din lumea întreagă.
"Dacă facem calculele, e uşor de observat că în doi-trei ani nu vor mai exista gheparzi", a declarat Laurie Marker, om de ştiinţă american şi fondator al CCF. În prezent, sunt mai puţin de 7.500 de gheparzi rămaşi în lume; alţi 1.000 sunt ţinuţi în captivitate în ţări din Orientul Mijlociu, transmite organizaţia, potrivit CNN.
După ce sunt scoşi din Somalia, majoritatea puilor de ghepard ajung în Pensinsula Arabică. Aici, gheparzii sunt un simbol al bogăţiei, folosiţi pentru poze sau postări pe social media.
Imaginile postate pe reţele sociale descriu, de multe ori, chinul prin care trec puii. Imaginile sunt, adesea, prea violente pentru a fi descrise în cuvinte.
O anchetă realizată de CCF a scos la iveală aproape 1.400 de anunţuri de vânzare a gheparzilor, majoritatea pe Instagram şi YouTube.
După o simplă căutare pe Google, cei de la CNN au descoperit un comerciant care vindea gheparzi, pe care l-au şi contactat. Puii care aveau două sau trei luni erau "la ofertă", la fel ca gheparzii bătrâni. Preţurile variau, plecând de la aproximativ 6.600 de dolari. Pentru cei interesaţi să comande mai mulţi gheparzi, vânzătorul oferea şi discounturi.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro