Soiul de castraveţi care poate ajunge să coste chiar şi 3.000 de dolari/kg. Sunt atât de valoroşi încât oamenii îşi riscă viaţa ca să îi culeagă
Castraveţii costă în general mai puţin de 3 dolari/kg. Dar castraveţii de mare sunt o delicatesă care poate ajunge la un preţ de 3.000 de dolari/kg, potrivit Business Insider.
Castraveţii de mare au fost consideraţi o delicatesă în Asia timp de secole, iar familiile bogate mâncau aceste animale pentru proteinele lor. Cererea pentru aceste animale marine a explodat în anii 1980, odată cu creşterea numărului celor din clasa mijlocie în China. În general sunt uscaţi şi împachetaţi şi oferiţi chiar şi ca daruri la ocazii speciale. Cu cât arată mai ciudat, cu atât mai scumpi sunt, scrie publicaţia americană.
Există 1.250 de specii diferite de castraveţi de mare în lume, iar cei japonezi ar fi cei mai preţioşi. Totuşi, chiar şi dacă veţi comanda o specie mai comună de pe Amazon, aţi putea plăti până la 170 de dolari pentru aceasta.
Dincolo de gustul şi consistenţa lor, aceştia sunt apreciaţi şi pentru proprietăţile lor farmaceutice: se crede, de pildă, că ar putea conţine o substanţă care vindecă artrita şi chiar şi anumite tipuri de cancer.
Nu e de mirare că numărul ţărilor unde a crescut cererea pentru aceste delicatese a crescut: din 1996 şi până în 2011, numărul ţărilor care exportau castraveţi de mare a crescut de la 35, la 83.
Până acum, peste 40 de scafandri din Yucatan ar fi murit încercând să recolteze castraveţii preţioşi.
Acvacultura pentru anumite specii a început să se intensifice, totuşi „cultivarea” acestor castraveţi este un proces destul de dificil din cauza faptului că durează până la doi ani pentru ca aceştia să ajungă la maturitate.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro