Specialiştii Kaspersky Lab: “În câţiva ani, calculatoarele personale vor dispărea”

Autor: Ioana Matei Postat la 27 ianuarie 2015 717 afişări

„Tinand cont de ritmul rapid in care se dezvolta domeniul IT, este dificil sa oferi previziuni precise pentru urmatoarele trei decenii.(...) Totuşi, este clar că, odată cu trecerea anilor, tehnologiile vor deveni şi mai inteligente, iar utilizatorii vor fi nevoiţi să ţină pasul” a explicat Alexander Gostev, Chief Security Expert in cadrul companiei software ruse Kaspersky Lab. Experţii companiei au marcat aniversarea de 30 de ani a computerului personal printr-un set de previziuni pentru anul 2045, analizând modul în care tehnologia informaţiei ar putea evolua şi schimba vieţile utilizatorilor peste 30 de ani.

Specialiştii Kaspersky Lab: “În câţiva ani, calculatoarele personale vor dispărea”

1. Robotizarea

In viitorul apropiat, este posibil ca populatia globala sa includa atat miliarde de oameni cat si miliarde de roboti, acestia din urma avand ca sarcina sa intreprinda aproape toata munca dificila de rutina. Oamenii vor lucra pentru a imbunatati software-ul robotilor si industria IT va fi necesara tuturor companiilor care vor dezvolta programe pentru roboti, similar modului in care dezvolta acum aplicatii pe care utilizatorii le descarca si le instaleaza.

2. Mecanizarea populatiei

Intr-o oarecare masura, barierele dintre roboti si oameni vor fi neclare. Transplanturile vor utiliza organe artificiale controlate electronic, iar amplasarea protezelor va fi o procedura chirurgicala de rutina. Nanorobotii vor putea fi introdusi in corpurile oamenilor pentru a livra medicamente celulelor moarte sau pentru a efectua operatii minore. Senzori special instalati vor monitoriza sanatatea oamenilor si vor transmite datele catre un mediu de stocare in cloud, care sa fie accesat de medicul personal. Toate acestea pot determina o crestere considerabila a sperantei de viata.

3. Case inteligente

Oamenii vor locui in case inteligente in care toate necesitatile lor de confort vor fi automatizate. Software-ul care va administra intreaga casa se va ocupa de mentinerea consumului optim de energie, apa, mancare, de consumul de provizii si de reaprovizionare. Singura grija a rezidentilor va fi sa se asigure ca exista suficienti bani in conturile bancare pentru a plati facturile.

4. Hyper inteligenta

Identitatile digitale vor fi integrate intr-o singura infrastructura globala cu reglementare automata, care se va implica in coordonarea vietii pe intreaga planeta. Sistemul va opera similar cu software-ul TOR: utilizatorii cei mai activi si eficienti vor avea drepturi de administrare. Sistemul va distribui resursele uniform intre oameni, va preveni conflictele armate si va intreprinde diferite actiuni umanitare.

5. Printarea 3D – Rapida si ieftina

In viitor, productia anumitor elemente nu va mai fi necesara. In locul acestora, imprimantele 3D vor usura productia rapida a lucrurilor, de la obiecte necesare in casa precum vase si haine, pana la caramizi pentru constructia unei alte cladiri.

6. Disparitia computerelor

Desi PC-urile au dat startul evolutiei domeniului IT, in 2045 acestea vor fi probabil obiecte de muzeu deoarece oamenii nu vor mai avea nevoie ele pentru a manevra datele. Computerele vor fi inlocuite de o gama larga de dispozitive si gadget-uri care vor prelua functiile PC-urilor de astazi. De exemplu, analiza financiara va fi efectuata de un server controlat de organizatia care utilizeaza documente electronice, nu de un contabil de pe un computer personal.

7. Tehnofobia

Vor exista si razvratiti care se vor opune noii lumi tehnologizate. Acestia nu vor adopta casele inteligente, stilul de viata automatizat si robotii si nu vor accepta o identitate digitala.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/specialistii-kaspersky-lab-in-cativa-ani-calculatoarele-personale-vor-disparea-13788590
13788590
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.