STUDIU A fost descoperită o nouă variantă de coronavirus foarte schimbată . Ar putea fi provocată o nouă fază a pandemiei

Postat la 04 martie 2022 2729 afişări

STUDIU A fost descoperită o nouă variantă de coronavirus foarte schimbată . Ar putea fi provocată o nouă fază a pandemiei

O variantă de tip Omicron a virusului care cauzează Covid-19, care pare a fi foarte divergentă faţă de tulpinile circulante şi care iese în evidenţă pe o ramură lungă a arborelui genealogic al virusului, a fost descoperită într-o populaţie de cerbi cu coadă albă din Ontario, Canada, potrivit unui nou studiu.

Aceeaşi tulpină a fost găsită şi la o persoană din aceeaşi zonă care a avut contact confirmat cu căprioarele, dar nu există dovezi de transmitere susţinută de la căprioare la oameni şi este puţin probabil să reprezinte o ameninţare imediată pentru oameni.
Cercetătorii care au caracterizat pentru prima dată ceea ce ei numesc clada WTD din Ontario spun că este dificil de determinat cum a evoluat acest neam, deoarece pare să fi trecut neobservată şi neeşantionată în fundalul pandemiei timp de aproape un an. Ei speculează că s-a răspândit de la oameni la căprioare şi apoi înapoi la cel puţin un om, potrivit CNN.

Noua ramură a arborelui genealogic al SARS-CoV-2 are aproximativ 79 de modificări genetice care o diferenţiază de tulpina originală a virusului care a fost identificată pentru prima dată în Wuhan, China. Aproximativ jumătate dintre aceste modificări - 37 - au fost observate la animale, dar 23 dintre ele nu au mai fost identificate până acum la cerbi.


„Este de fapt un studiu destul de semnificativ, cred, pentru că vedem o potenţială evoluţie a virusului într-un rezervor animal", a declarat J. Scott Weese, profesor la Universitatea Guelph din Canada, specializat în studiul infecţiilor care trec de la animale la oameni.
Weese spune că, înainte, puteam vedea cum virusul SARS-CoV-2 trece de la oameni la animale, dar apoi se opreşte. Nu existau indicii că acesta persista şi se modifica într-o populaţie de animale după aceste evenimente de răspândire sau de revenire.
Studiul a fost postat înainte de a fi revizuit de către colegi pe serverul de preimprimare BioRxiv.
 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
descoperire,
varianta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.