STUDIU. Care este trucul pentru creier care îţi poate debloca creativitatea
Exemplele de creativitate de zi cu zi sunt numeroase: combinarea resturilor de mâncare pentru a face un nou fel de mâncare gustos, găsirea unei noi modalităţi de a îndeplini sarcinile.
Creativitatea este deseori definită ca fiind generarea de idei sau viziuni care sunt noi şi utile.
Să zicem că sunteţi frustrat din cauza unei amenzi de parcare. Pentru a atenua sentimentele rele, vă puteţi gândi la amendă ca la un moment de învăţare.
Mulţi oameni cred că gândirea creativă este dificilă – că abilitatea de a veni cu idei în moduri noi şi interesante este caracteristică doar unor persoane talentate şi nu celorlalţi. Mass-media îi prezintă adesea pe cei creativi ca fiind cei cu personalităţi excentrice şi cu un talent unic. Cercetătorii au identificat numeroase trăsături de personalitate care sunt asociate cu creativitatea, cum ar fi deschiderea către noi experienţe, idei şi perspective.
Împreună, acestea par să creeze o imagine dezastruoasă pentru cei care se consideră gânditori convenţionali, precum şi pentru cei care nu au joburi creative – inclusiv roluri care sunt adesea considerate tradiţionale şi necreative, cum ar fi contabilii şi analiştii de date. Aceste convingeri ratează o parte esenţială a modului în care creativitatea funcţionează de fapt în creierul omului: Gândirea creativă este ceva în care vă implicaţi în fiecare zi, fie că vă daţi seama sau nu.
Cititi mai multe pe www.alephnews.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro