STUDIU. Motivul pentru care repetăm aceleaşi greşeli, deşi ştim că nu ne fac bine. Ce spun experţii
Avem tendinţa de a observa lucruri care se repetă, indiferent dacă există sau nu modele, şi avem tendinţa de a păstra memoria generalizând şi recurgând la tipare.
Creierul nostru este leneş şi este nevoie de mult efort cognitiv pentru a schimba scenariul şi aceste comenzi rapide pe care le-am construit deja.
Comenzile noastre rapide cognitive ne pot obliga să suprascriem orice informaţie nouă care ar putea ajuta la prevenirea greşelilor repetate.
Când vine vorba de gândire, modele de comportament şi luarea deciziilor, repetăm adesea greşeli – cum ar fi întârzierea la întâlniri, lăsarea sarcinilor până în ultimul moment sau judecarea oamenilor pe baza primelor impresii, scrie Science Alert.
Motivul poate fi găsit în modul în care creierul nostru procesează informaţii şi creează şabloane la care ne referim din nou şi din nou. Aceste şabloane sunt în esenţă scurtături, care ne ajută să luăm decizii în lumea reală. Aceste scurtături, cunoscute sub numele de euristică, ne pot face şi să ne repetăm aceleaşi greşeli.
Avem tendinţa de a observa lucruri care se repetă, indiferent dacă există sau nu modele, şi avem tendinţa de a păstra memoria generalizând şi recurgând la tipare. De asemenea, tragem concluzii din date rare şi folosim comenzi rapide cognitive pentru a crea o versiune a realităţii în care dorim implicit să credem. Acest lucru creează un flux redus de informaţii primite, ceea ce ne ajută să conectăm puncte şi să umplem golurile cu lucruri pe care deja le cunoaştem.
Cititi mai multe pe www.alephnews.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro