Superiahturile devin şi mai „super”. Ce caută acum bogaţii lumii

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 29 octombrie 2019 135 afişări

Superiahturile rămân în continuare căutate de superbogaţii lumii, dar nu toţi cei care le cumpără şi le doresc doar ca să se laude cu statutul lor social. O parte dintre clienţi sunt, mai nou, interesaţi de utilitatea practică a acestora, scrie New York Times.

Superiahturile devin şi mai „super”. Ce caută acum bogaţii lumii

Astfel, apar cumpărători care nu mai vor simple palate plutitoare, ci vase care să poată fi folosite în scopuri de cercetare pe mările şi oceanele lumii şi solicită ca iahturile şi superiahturile pe care le cumpără să fie astfel proiectate încât să poată naviga cu ele în locuri în care se ajunge greu. Mai mult, aceştia doresc o ambarcaţiune pe care să poată lucra şi locui şi pe care să o poată folosi nu numai câteva săptămâni pe an, după cum explică reprezentanţii unui important proiectant de iahturi, Bannenberg & Rowell. Printre cei mai cunoscuţi proprietari de ambarcaţiuni de lux, pe care le-a folosit pentru cutreierat mările lumii şi pentru cercetare, se numără cofondatorul Microsoft, Paul Allen (1953-2018). Totodată, cel mai mare superiaht al lumii nu este unul folosit de paradă, ci pentru cercetare, fiind comandat de un om de afaceri norvegian, Kjell Inge Røkke. REV (Research Expedition Vessel) poate găzdui la bord 55 de oameni de ştiinţă şi un echipaj de 35 de persoane, a fost gândit ca vas de cercetări maritime şi oceanice şi a fost construit la şantierul naval Vard din Tulcea. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.