Surpriză: Centrul Capitalei se schimbă la faţă. S-a vândut unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din Bucureşti

Autor: Bogdan Alecu Postat la 09 februarie 2020 16724 afişări

Surpriză: Centrul Capitalei se schimbă la faţă. S-a vândut unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din Bucureşti

Fattal Group a cumpărat hotelul Golden Tulp din Bucureşti, amplasat la intersecţia dintre b-dul Dacia şi Calea Victoriei, cu aproximativ 9,5 mil. euro, po­trivit Globes. Hotelul are 81 de camere şi este amplasat în proximitatea centrului vechi.

Hotelul Golden Tulip de pe Calea Victoriei a fost dezvoltat de compania israe­liană de dezvoltare imobiliară R.O. Future Group în anul 2005. Acesta a fost vândut ulterior, în 2007, către compania de investiţii imobiliare Atlas Estate Limited, într-o tran­zacţie de 12 mil. euro la acea vreme, pentru ca ulterior să fie evaluat tot în 2007 la 14,2 mil. euro. Atlas Estate este o companie închisă de investiţii înregisrată în insula Guernsey.

Grupul Fattal a mai achiziţionat hotelul M Square din centrul Budapestei, cu 71 de camere, contra sumei de 17 mil. euro. Cea mai mare tranzacţie din pachet a vizat Lisabona, unde a cumpărat un hotel  contra sumei de 42 mil. euro şi în care va mai investi 22 mil. euro.

„Portugalia a devenit una dintre cele mai atractive destinaţii în Europa, iar numărul turiştilor a urcat cu 80% în ultimii cinci ani. Vrem să creştem şi în UK unde am achiziţionat o proprietate un centrul oraşului Liverpool. Strategia grupului este de a achiziţiona hoteluri de top în cele mai mari oraşe şi zone turistice din Europa“, a spus David Fattal, acţionara şi CEO al grupului.

Grupul hotelier Fattal este controlat de David Fattal, care deţine 56,5% din acţiuni şi deţine la nivel internaţional 225 de hoteluri cu 43.000 de camere în 107 oraşe din 20 de ţări. Dintre hoteluri, 176 sunt în Europa.

Bucureştiul a înregistrat o adevărată „explozie“ a investiţiilor pe piaţa hotelieră, de la tranzacţia cu Radisson de la final de 2017, cumpărat de Cerberus şi Revetas Capital cu aproape 170 mil. euro.

La finalul anului trecut Fondul de investiţii Vivion din Luxemburg, controlat de fraţii Isaac şi Amir Dayan din Israel, a cumpărat Palatul BCR din Piaţa Universităţii, în cea mai spectaculoasă tranzacţie imobiliară din acest an, potrivit datelor din piaţa de real-estate. Potrivit aceloraşi surse, fondul de investiţii a plătit aproximativ 25-30 de milioane de euro pentru a transforma sediul băncii într-un hotel de cinci stele.

Situat pe bulevardul Regina Elisabeta, Palatul Oscar Maugsch se învecinează cu principala piaţă centrală a Bucureştiului. Vivion mai deţine hoteluri în valoare de 1,9 miliarde de euro, reprezentând 66% din portofoliu şi birouri de 1 miliard de euro, sau 32% din portofoliu. Vivion deţine peste 50 de hoteluri în Marea Britanie, cu 8.900 de camere şi peste 40 de proprietăţi în Germania, cele mai multe fiind birouri.

Centrul Bucureştiului şi în special clădirile istorice au intrat în vizorul investitorilor în ultimii 3 ani. Spre exemplu, Forte Partners investeşte în reconstrucţia clădirii Tandem şi în construcţia clădirii Matei Millo din spatele Palatului Telefoanelor de pe Calea Victoriei.

Zona centrală şi ultracentrală a Bucureştiului a atras în 2019 cele mai surprinzătoare tranzacţii, pe măsură ce randamentele investiţionale rămân unele atractive pentru investitori, iar viitoarele proiecte pot susţine preţul mai mare al terenurilor.

Zona dintre Str. Doamnei, b-dul Brătianu şi centrul vechi a devenit un adevărat magnet pentru investitori. Spre exemplu, pe Str. Doamnei sunt trei noi hoteluri în construcţie.

Grupul lituanian Apex Alliance, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de hoteluri din Bucureşti din ultimii doi ani, a scos la vânzare hotelul Hilton Garden Inn de lângă BNR, din Centrul Vechi al Capitalei. Grupul lituanian anunţa în vara anului trecut faptul că pariază 90 de milioane de euro pentru a construi patru hoteluri în Bucureşti până la jumătatea lui 2020, valoare ce poziţionează compania ca fiind cel mai activ investitor din sectorul hotelier local. Bugetul vizează patru hoteluri, respectiv Courtyard by Marriott (259 de camere), Moxy by Marriott (în centrul vechi al Bucureştiului, 119 camere - n.red.), Hilton Garden Inn (la aeroportul Henri Coandă de lângă Bucureşti, 204 camere – finalizat şi inaugurat) şi Autograph by Marriott (centrul vechi din Bucureşti, 214 camere).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hotel,
calea victoriei,
cumparare,
victorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.