Swiss Capital, cel mai mare broker de la Bursa de Valori Bucureşti, crede că acţiunile dezvoltatorului One United sunt printre cele mai subevaluate din BET şi oferă un preţ ţintă de 0,72 lei, plus 71% faţă de cel de acum, şi recomandarea de “strong buy”

Autor: Liviu Popescu Postat la 19 decembrie 2024 58 afişări

Swiss Capital, cel mai mare broker de la Bursa de Valori Bucureşti, crede că acţiunile dezvoltatorului One United sunt printre cele mai subevaluate din BET şi oferă un preţ ţintă de 0,72 lei, plus 71% faţă de cel de acum, şi recomandarea de “strong buy”

Swiss Capital, cea mai mare casă de brokeraj de la Bursa de Valori Bucureşti, cu tranzacţii intermediate anul acesta de 7,1 miliarde de lei, adică o cotă de piaţă de 22%, are o recomandare de “strong buy” pentru acţiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties (ONE) şi un preţ ţintă - estimat a fi atins în următoarele 12 luni – de 0,72 lei, plus 71% faţă de cel de tranzacţionare de acum.

Într-un raport către investitori, în care notează despre ONE că este “extrem de subevaluat, cu un impuls puternic în perspectivă”, analiştii de la Swiss Capital scriu că la preţul pieţei, ONE se tranzacţionează la 4,5x EBITDA pentru 2024 şi 4,9x profit pe acţiune, cu mult sub mediana companiilor similare, cu discount-uri de 4% respectiv, 39%.

“Considerăm că aceasta este o oportunitate rară, la preţ redus, care merită să fie valorificată. ONE combină capacităţi puternice de execuţie, evaluări atractive şi o linie de creştere robustă cu o dinamică favorabilă a pieţei. Sprijinită de o bază funciară extinsă şi de o expansiune comercială diversificată, ONE este bine poziţionată pentru a oferi investitorilor o valoare constantă pe termen lung”, scriu analiştii.

ONE are o capitalizare bursieră de 2,2 mld. lei. De la începutul lui 2024 acţiunile companiei la care Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu au câte 25,1% au minus 46%.

“2024 va fi un an de acumulare strategică, pregătind terenul pentru un val de livrări revoluţionare care va începe în 2025. Ne aşteptăm ca profitul ONE să crească cu 5% în ritm anual până la 472 milioane lei în 2024 şi cu 3% în ritm anual până la 634 milioane lei în 2025, datorită vânzărilor anterioare şi finalizării proiectelor”, scrie Swiss Capital.

Fluxul de numerar operaţional va deveni pozitiv începând cu 2025, deoarece livrările de unităţi pre-vândute vor genera intrări semnificative de numerar şi vor reduce stocurile. Această creştere va adânci şi mai mult reducerile la care se tranzacţionează în prezent acţiunile în raport cu emitenţi similari, cu multipli ai EBITDA şi EPS pentru anul fiscal 2025 de 3,6x respectiv, 3,7x, ceea ce implică reduceri de 4 6% şi 51% faţă de mediană.

“Pentru 2024, estimăm că profitul net al companiei va creşte cu 5% faţă de anul precedent, ajungând la 472 milioane lei, din care 209 milioane RON provin din câştiguri din investiţii imobiliare, generate de veniturile din chirii de la One Verdi Park, One Floreasca Vista, One Technology District şi One Mondrian. Se preconizează că vânzările nete rezidenţiale vor creşte cu 3 % faţă de anul precedent, până la 424 milioane lei, susţinute de dinamica puternică a pre-vânzărilor şi de progresul construcţiilor la One High District şi One Lake District Phase 1. Se preconizează că marja netă rezidenţială se va îmbunătăţi cu 7 puncte procentuale în ritm anual, ajungând la 3 %, datorită finalizării apropiate a opt proiecte”.

Alte comentarii din raportul Swiss Capital:

@ Proiectul de dezvoltare al ONE stabileşte un nou punct de referinţă în ceea ce priveşte amploarea şi ambiţia, definind cea mai îndrăzneaţă fază de creştere de până acum a companiei. Strategia conturează planuri de creştere ambiţioase, vizând finalizarea şi dezvoltarea a peste 14.000 de unităţi rezidenţiale până la sfârşitul deceniului, urmând ca 11.888 de unităţi şi o valoare de dezvoltare brută de 2,7 miliarde euro să fie livrate între 2024-2029.

@ Acesta este un salt semnificativ de la 2.444 de unităţi rezidenţiale finalizate în ultimul deceniu până în 2023. Proiectele-cheie în curs de desfăşurare, precum One Lake District (1 976 de unităţi, T2 2027, 8 % pre-vândute); One High District (840 de unităţi, T4 2025; 7 % pre-vândute) şi One Lake Club (137 de unităţi până în 2023 şi 601 unităţi până în T4 2026, 4 % pre-vândute) sunt deja bine pre-vândute, asigurând vizibilitatea veniturilor.

@ În plus, până în 2028, ONE îşi propune să finalizeze faza 1 a proiectului Rocar, care cuprinde 1 000-1 500 de unităţi dintr-un total de 5 000 planificate pentru finalizare până în 2032. Proiectul Rocar marchează un pas semnificativ pe piaţa premium accesibilă, diversificând oferta ONE dincolo de segmentul său tradiţional de lux.

@ Această extindere strategică se aliniază cererii tot mai mari de locuinţe de calitate superioară la preţuri accesibile, susţinând creşterea şi venind în întâmpinarea unei baze mai largi de clienţi.

@ Strategia comercială a ONE vizează un randament intern de peste 30% pentru dezvoltări şi un randament intern de peste 20% pentru achiziţii. Până în 2030, compania intenţionează să îşi extindă portofoliul comercial la peste 260 de metri pătraţi GLA, o creştere de 80% faţă de nivelurile actuale. Proiecte precum One Gallery şi One Technology District demonstrează viziunea, durabilitatea şi dezvoltarea orientată către chiriaşi.

@ O poziţie financiară solidă care asigură că capitalul propriu rămâne nediluat. De la listarea sa în 2021, One a strâns peste 170 de milioane euro prin majorări de capital social, inclusiv prin IPO, pentru a-şi finanţa strategia de creştere

@ În viitor, este puţin probabil ca societatea să urmărească majorări suplimentare ale capitalului social, deoarece poziţia sa financiară actuală - susţinută de un sold solid al trezoreriei, de un flux de numerar operaţional pozitiv preconizat şi de un raport gestionabil între datorii şi capitaluri proprii - oferă o bază solidă.

@ Pentru a face faţă nevoilor viitoare de investiţii, societatea intenţionează să se bazeze pe finanţarea bancară şi pe obligaţiunile corporative, valorificându-şi poziţia financiară solidă pentru a asigura o finanţare competitivă, păstrând în acelaşi timp valoarea pentru acţionari şi evitând diluarea capitalului.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
capital,
pret,
swiss capital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.