Ţara unde aproape 3 milioane de oameni au fost trimişi la control medical pentru cancer, după pandemie

Autor: Laura Buciu Postat la 02 mai 2022 37059 afişări

Un număr record de 2,7 milioane de oameni au fost trimişi la controale pentru cancer în ultimul an, a anunţat NHS England, citat de BBC. Aceste trimiteri către medicul specialist vin după ce cifrele au sugerat că pandemia COVID-19 ar fi scăzut dramatic, în 2020, aceste controale.

Ţara unde aproape 3 milioane de oameni au fost trimişi la control medical pentru cancer, după pandemie

Chiar dacă numărul trimiterilor către medicul specialist oncolog a scăzut, cel puţin 30.000 de persoane încă aşteaptă să înceapă tratamentul.

Organizaţiile de caritate au salutat creşterea numărului de trimiteri către specialit, dar au avertizat asupra impactului „devastator” pe care pandemia l-a avut asupra îngrijirii cancerului.

Trimiterile pentru suspiciune de cancer rămân cu aproximativ 16% mai mari decât nivelurile de dinainte de pandemie şi au crescut în general de la 2,4 milioane la 2,65 milioane în ultimele 12 luni.

Dame Cally Palmer, director naţional pentru cancer din cadrul NHS England, a declarat că există încă 30.000 de persoane care nu au început tratamentul din cauza pandemiei, dar că noile cifre sugerează un oarecare progres.

„Mergem mai departe şi mai repede ca niciodată în ambiţiile noastre de a diagnostica mai multe tipuri de cancer într-un stadiu mai timpuriu, astfel încât să putem salva mai multe vieţi”, a declarat Palmer, potrivit BBC.

Este „vital să menţinem aceste rate de trimitere la medic la un nivel ridicat”, a adăugat ea.

Clive Horsnell, în vârstă de 72 de ani, din Devon, a fost diagnosticat cu cancer intestinal anul trecut. El a fost tratat cu ajutorul unei intervenţii chirurgicale robotice avansate.

„Am fost la spital în câteva săptămâni pentru screening şi m-am întâlnit cu un medic de la Spitalul Derriford care a fost absolut genial şi mi-a explicat procedura robotică specială pe care urma să o fac. El chiar m-a liniştit. M-am întors în ianuarie doar pentru a confirma că totul a decurs bine şi am primit undă verde”, a spus el.

Pentru a răspunde cererii tot mai mari de controale, au fost înfiinţate facilităţi precum ghişee unice pentru analize, clinici mobile şi linii telefonice de asistenţă pentru simptome, pentru a se asigura că oamenii sunt diagnosticaţi şi trataţi cât mai devreme posibil, a precizat serviciul de sănătate.

Profesorul Peter Johnson, directorul clinic naţional al NHS England pentru cancer, a declarat că sesizările din asistenţa medicală primară au atins un nivel record şi că aproximativ 11.000 de persoane pe zi sunt testate, „dar nimeni nu ar spune nicio clipă că suntem acolo unde ne-am dori să fim”.

NHS a avut un deficit de capacitate de diagnosticare înainte de pandemie şi, deşi s-au investit 2,3 miliarde de lire sterline în echipamente precum RMN-uri şi tomografe, va fi nevoie de timp pentru a pregăti radiologii şi oncologii, a declarat el la la BBC. Profesorul Johnson a declarat că numărul de diagnostice de cancer a crescut cu aproximativ 3% pe an, din cauza îmbătrânirii populaţiei şi a faptului că mai puţini oameni mor din cauza altor afecţiuni, cum ar fi atacurile de cord şi accidentele vasculare cerebrale. El a mai spus că „numărul de persoane pe care le consultăm pentru testele de cancer a crescut într-un ritm mai rapid decât numărul de persoane cu cancer”.

Minesh Patel, şeful departamentului de politici de la Macmillan Cancer Support, a declarat: „Pentru a evita punerea unei presiuni suplimentare asupra medicilor şi asistentelor care muncesc din greu, este vital ca guvernul să includă măsuri în viitorul plan de 10 ani privind cancerul pentru a creşte numărul de profesionişti în domeniul cancerului, astfel încât persoanele care trăiesc cu cancer să primească îngrijirea de calitate de care au nevoie cu disperare şi în timp util”.

Secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid, a declarat: „Viitorul nostru plan de 10 ani privind cancerul, care va conduce Europa în domeniul îngrijirii cancerului, împreună cu investiţiile noastre record pentru a reduce timpii de aşteptare şi introducerea taxei de sănătate şi asistenţă socială, ne vor ajuta să ne continuăm misiunea de a aborda întârzierile Covid”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cancer,
pandemie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.