Tara unde guvernul ia în considerare adoptarea unei săptămâni de lucru de 4 zile: „Este o politică de viitor care le permite angajaţilor să îşi crească nivelul de productivitate”
Guvernul de la Madrid analizează reducerea orelor de muncă şi adoptarea unei săptămâni de lucru de 4 zile, a declarat vicepremierul Pablo Iglesias, conform Bloomberg.
Autorităţile iau în considerare reducerea numărului de ore muncite pentru a alimenta procesele de ocupare a forţei de muncă, a spus viceprim-ministrul în cadrul unui interviu realizat de televiziunea publică RTVE, adăugând că ministerul muncii studiază scurtarea cu o zi a săptămânii de lucru.
Orice propunere în acest sens va fi prezentată de guvern în cadrul aşa-ziselor dialoguri sociale cu sindicatele şi grupurile industriale din Spania.
Săptămâna acesta, Unilever a declarat că va începe să testeze săptămâna de lucru de 4 zile în Noua Zeelandă, procesul urmând să dureze aproximativ un an.
Mişcarea reprezintă un experiment prin care gigantul anglo-olandez vrea să afle dacă scurtarea săptămânii de lucru cu o zi va „aduce schimbări pozitive în ceea ce priveşte munca angajaţilor”, a spus Nick Bangs, directorul general pentru regiunea Noii Zeelande din cadrul Unilever.
Compania va evalua la sfârşitul procesului dacă va extinde măsura către întreaga forţă de muncă pe care o deţine la nivel global – circa 155.000 de angajaţi.
„Acum că trebuie să ne reconstruim economia, Spania se bucură de o oportunitate perfectă prin care poate adopta săptămâna de lucru de patru zile sau de 32 de ore. Este o politică de viitor care le permite angajaţilor să îşi crească nivelul de productivitate, dar şi sănătatea fizică şi mentală”, spune Íñigo Errejón, un politician al partidului spaniol Más País.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană