Tinerii aflaţi la primul job îşi părăsesc angajatorul pentru un salariu mai mare cu 30%.”
Un pachet salarial mai mare cu 30% este un stimulent pentru ca tinerii aflaţi la prima experienţă profesională să îşi schimbe angajatorul, iar de multe ori, în cazul în care aceştia primesc oferte pentru poziţii superioare, creşterea salarială ajunge până la 50%, spune Iuliana Leurent, CEO în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Temps România.
„Venitul poate fi potenţat şi de scheme de incentivare sau beneficii suplimentare. Cu cât candidaţii devin mai experimentaţi, cu atât sunt mai înclinaţi să se uite cu precădere la mediul de muncă, oportunităţile de dezvoltare personală precum şi la rezultatele companiei”, spune Leurent, care conduce o companie care face parte din grupul românesc de servicii de dezvoltare de software, consultanţă şi servicii de externalizare de tip business process outsourcing RINF.
Companiile oferă, în medie, salarii cuprinse între 1.200 şi 1.800 de lei pentru tinerii aflaţi la primul loc de muncă, însă aceştia renunţă destul de uşor pentru oferte salariale mai mari de la alt angajator.
„Competenţele candidaţilor dobândite în şcoală, fie că este vorba de competenţe tehnice sau lingvistice, cresc şansele de încadrare cu un salariu mai mare.
De multe ori aceste salarii sunt renegociate în funcţie de rezultatele obţinute şi de determinarea candidatului”, mai spune Iuliana Leurent.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro