Tokyo: Fără spectatori din străinătate la Jocurile Olimpice şi Paralimpice
Accesul spectatorilor din străinătate nu va fi permis la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo din această vară, din cauza îngrijorărilor legate de pandemia de coronavirus, relatează BBC.
Autorităţile japoneze au declarat comitetelor olimpic şi paralimpic că este „foarte puţin probabil” ca intrarea în ţară să poată fi garantată.
Organizatorii au declarat că această decizie oferă „claritate” posesorilor de bilete şi ajută la asigurarea „unor jocuri sigure pentru toţi participanţii şi pentru publicul japonez”.
Jocurile vor începe pe 23 iulie. Jocurile paralimpice urmează o lună mai târziu, din 24 august.
Organizatorii au declarat că situaţia Covid-19 din Japonia şi multe alte ţări, restricţiile globale de călătorie şi apariţia unor noilor tulpini ale virusului au dus la decizie, iar cumpărătorii de bilete îşi vor primi banii înapoi.
Jocurile Olimpice au fost amânate în martie anul trecut din cauza răspândirii coronavirusului în întreaga lume.
Este prima amânare din istoria evenimentului, la care participă 11.000 de sportivi din aproximativ 200 de ţări.
Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, a declarat că măsura este un "sacrificiu mare pentru toată lumea".
„Împărtăşim dezamăgirea tuturor fanilor olimpici din întreaga lume şi, bineînţeles, a familiilor şi prietenilor sportivilor care intenţionau să vină la Jocuri”, a spus el. „Îmi pare rău pentru asta. Orice decizie trebuie să respecte mai întâi principiul siguranţei. Ştiu că partenerii şi prietenii noştri japonezi nu au ajuns la această concluzie uşor”, a spus Bach.
Excluderea spectatorilor din străinătate vine ca o altă lovitură financiară majoră pentru Jocurile de la Tokyo.
Costurile pentru jocuri au crescut cu 2,8 miliarde de dolari din cauza măsurilor de prevenţie, dar organizatorii au exclus în mod constant o întârziere.
La începutul acestui an, premierul japonez Yoshihide Suga a declarat că jocurile vor fi „sigure” şi ar putea servi drept „simbol al solidarităţii globale”.
Cu toate acestea, un sondaj din acel moment al radiodifuzorului naţional NHK a arătat că majoritatea publicului japonez se opune organizării jocurilor în 2021, fiind de acord cu o nouă amânare sau cu anularea totală a evenimentului.
Japonia s-a confruntat, de asemenea, cu probleme care nu au legătură cu pandemia, în condiţiile în care şeful comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Yoshiro Mori, a demisionat după ce a fost criticat pentru că a făcut observaţii „inadecvate” despre femei. Şi directorul artistic al Jocurilor de la Tokyo şi-a dat demisia după ce a sugerat că o actriţă ar putea apărea ca „Olympig” la ceremonia de deschidere.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro