Top 10 probleme de rezolvat pentru a deveni miliardar
Pe lângă noile trenduri în tehnologie sau social media, care îi pot transforma în miliardari pe cei care se află la locul potrivit în momentul potrivit, există şi un alt drum pe care cineva îl poate urma pentru a construi un imperiu.
În loc de pornirea unor afaceri în comerţ sau aplicaţii IT, iată o serie de probleme a căror rezolvare ar transforma pe oricine, peste noapte, într-unul dintre cei mai cunoscuţi şi bogaţi oameni din lume, conform celor de la Business Insider.
1. Energie wireless - dispozitivile digitale sunt din ce în ce mai performante şi, prin urmare, consumă din ce în ce mai multă energie. Dezvoltarea unor baterii care să dureze mai mult este aproape imposibil, aşa că oameni de ştiinţă din lumea întreagă caută soluţii pentru a transforma unde în energie. Un exemplu în acest sens este dat de ceretătorii de la Universitatea din Washington, care încearcă să transforme transmisiile TV în energie pentru aparate mobile.
2. Internetul în zonele rurale şi îndepărtate - toată lumea este de acord că acest subiect trebuie tratat cu prioritate. Costurile de implementare sunt însă foarte mari, aşa că cei de la Google au venit cu propria lor soluţie: proiectul Loon. Compania vrea să trimită baloane alimentate cu energie regenerabilă în atmosferă, pentru a crea reţele de internet în zonele greu accesibile din lume.
3. Energie solară ieftină - principala problemă a surselor "curate" de energie, precum cea solară, este costul mare de construire a dispozitivelor de captare. Toată lumea se află astfel într-o cursă pentru descoperirea unor materiale care să fie ieftine şi să permită o mai bună acumulare a energie produse de soare. Oamenii de ştiinţă consideră că, în viitorul apropiat, preţul ar putea fi redus până la 10 cenţi pe watt.
4. Cărbune curat - un articol recent publicat de Wired sublinia faptul că procesul de capturare şi stocare a carbonului ar putea avea o influenţă mai mare asupra viitorului energetic decât tehnologiile dedicate energiei regenerabile. Problema principală este însă costul ridicat necesar dezvoltării unor facilităţi de procesare a cărbunelui.
5. Plăţi internaţionale cu un cost extrem de scăzut - deşi această problemă nu afectează în mod direct consumatorii, comisioanele plătite de instituţii financiare atunci când opereză transferuri internaţionale sunt foarte mari. Aceasta este problema pe care tehnologii precum Bitcoin încearcă să o rezolve.
6.Pastila care te ajută cu adevărat să slăbeşti - unul dintre cele mai căutate produse ale erei moderne, şi totuşi unul pe care nimeni nu a reuşit să îl perfecţioneze. Semnele bune vin din partea unor cercetători de la UCLA, care susţin că au reuşit să dezvolte o substanţă care împiedică şoarecii să se mai îngraşe, chiar şi în urma unei diete foarte bogate în proteine şi grăsimi.
7. Desalinizare ieftină - lipsa apei potabile este un motiv din ce în ce mai serios de îngrijorare, mai ales în ţările din lumea a treia. Recenta secetă din California a dovedit însă că nu doar apa potabila este cea care lipseşte, ci orice formă de apă desalinizată. Fabricile ce pot asigura acest proces sunt extrem de scumpe şi necesită sume uriaşe pentru întreţinere, astfel că inginerii din lumea întreagă caută soluţii pentru ieftinirea procesului.
8. Detectarea sau prezicerea evenimentelor naturale - seismologii nu se pot pune de acord dacă va fi sau nu vreodată posibilă inventarea unui sistem de avertizare în caz de cutremur.
9. Parole ce nu pot fi sparte - deşi numărul celor care încearcă să creeze sisteme de criptare ce nu pot fi sparte este de ordinul zecilor sau chiar sutelor de milioane, nu a fost încă pusă la punct o metodă de criptare impenetrabilă. Scandalul recent produs de aşa-numitul Heartbleed este încă o dovadă că acela care va dezvolta parola ce nu poate fi spartă va deveni miliardar peste noapte.
10. Tinereţea veşnică - pare puţin exagerat, însă Google are o întreagă divizie de cercetători care caută răspunsul la una dintre cele mai vechi întrebări ale omenirii: cum să rămâi mereu tânăr. Caligo, aşa cum este numit proiectul, a reuşit să crească în mod semnificativ durata de viaţă a unui tip de vierme. Urmează, în câţiva ani, şi oamenii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro