Tranzacţie de 97 mil. euro cu două clădiri de birouri. Skanska vinde către austriecii de la S Immo clădirile Campus 6.2 şi Campus 6.3 din zona Politehnica, din Capitală
Dezvoltatorul imobiliar suedez Skanska, cel care a pornit în decembrie 2018 construcţia proiectului de birouri Campus 6 din apropierea Politehnicii din Bucureşti, a vândut clădirile de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3 către austriecii de la S Immo, dezvoltatorul care deţine mallul Sun Plaza din Bucureşti, într-o tranzacţie de 97 milioane de euro.
Dezvoltatorul imobiliar suedez Skanska, cel care a pornit în decembrie 2018 construcţia proiectului de birouri Campus 6 din apropierea Politehnicii din Bucureşti, a vândut clădirile de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3 către austriecii de la S Immo, dezvoltatorul care deţine mallul Sun Plaza din Bucureşti, într-o tranzacţie de 97 milioane de euro.
Aceasta este prima achiziţie a S IMMO de la Skanska şi, totodată, cea mai mare tranzacţie a Skanska pe piaţa românească de până acum.
“Vanzarea celor doua cladiri este una cu totul speciala. Este una dintre cele mai mari tranzactii din Romania, in contextul global in care inca ne aflam, cea mai mare tranzactie pentru Skanska, pe piata locala si prima incheiata cu S IMMO AG, de catre Skanska, la nivel global”, spune Aurelia Luca, vicepreşedinte executiv al operaţiuniunilor din România pentru divizia de dezvoltare comercială a Skanska în CEE.
Prima clădire din cadrul proiectului, Campus 6.1, a fost vândută către austriecii de la CA Immo în mai 2018 contra sumei de 53 mil. euro.
Campus 6.2 şi 6.3 reprezintă faza a doua din complexul de birouri Campus 6, situat în zona de Centru-Vest a Bucureştiului. Cele două clădiri au o suprafaţă închiriabilă de aproape 38.000 de metri pătraţi şi 463 de locuri de parcare.
În prezent, clădirile sunt închiriate în proporţie de 99% de către mari companii precum Microsoft şi Société Générale European Business Services.
''Campus 6.2 şi 6.3 vin în completarea portofoliului nostru de clădiri clasa A din Bucureşti. Suntem convinşi în totalitate că piaţa de birouri din capitala României va continua să crească puternic, după o oarecare stagnare cauzată de pandemie. Odată finalizate, cele două proprietăţi vor adăuga valoare pe termen lung portofoliului S IMMO din regiunea CEE şi vor avea un impact pozitiv asupra veniturilor'', adaugă Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administraţie al S IMMO AG.
Pentru Skanska, vânzarea celor două clădiri de birouri reprezintă a cincea tranzacţie pe care compania o face pe piaţa locală în cei nouă ani de când a intrat în România.
Dezvoltatorul a fost asistat în tranzacţie de avocaţii de la PeliPartners şi de specialiştii din cadrul companiei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle .
”Această tranzacţie este o veste excelentă pentru piaţă - recuperându-se încet, dar constant într-un an dificil”, spune Oana Badarau, partener şi şef imobiliar la PeliPartners.
Bucureştiul a atras tranzacţii de aproximativ 700 milioane de euro în 2020 pana la acest moment, adică aproape 80% din piaţa românească, potrivit JLL. În ciuda pandemiei de Covid-19, piaţa este dominată de tranzacţiile cu spaţii de birouri, care reprezintă peste 86% din volumul tranzactiilor la nivel national si peste 88% la nivelul Bucurestiului. Dezvoltarea dinamică a oraşului face ca Bucureştiul să fie atractiv atât pentru investitorii noi, cât şi pentru cei existenţi, care caută noi oportunităţi de afaceri şi randamente solide.
“Vanzarea Campus 6.2 si 6.3 reprezinta cel mai relevant punct de referinta pentru piata imobiliara din Romania post izbucnirea pandemiei. Este de asemenea o noua dovada a lichiditatii si a faptului ca proprietatile valoroase pot atrage investitori cu portofolii de success in Romania, dar care nu au mai facut achizitii de mult timp”, adaugă Andrei Vacaru, Head of Capital Markets, JLL Romania.
Skanska România a demarat în luna decembrie 2018 construcţia clădirilor Campus 6.2 şi 6.3 de la Politehnica, în urma unei investiţii de peste 76 mil. euro. Cele două clădiri au suprafeţe închiriabile de 19.800 mp, respectiv 17.800 mp, având fiecare 11 etaje plus două în subteran pentru parcare. Cele două clădiri vor fi primele din România cu o pistă de alergare amenajată pe acoperiş.
Campus 6 va cuprinde în total patru clădiri de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 81.000 mp.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro