Tranzacţie în turism. Fondul polonez de investiţii Resource Partners preia pachetul majoritar al agenţiei Vola.ro. Daniel Truică, unul dintre co-fondatorii grupului, rămâne în acţionariat şi va continua să deţină rolul de CEO

Autor: Cristina Bellu Postat la 02 septembrie 2024 36 afişări

Tranzacţie în turism. Fondul polonez de investiţii Resource Partners preia pachetul majoritar al agenţiei Vola.ro. Daniel Truică, unul dintre co-fondatorii grupului, rămâne în acţionariat şi va continua să deţină rolul de CEO

Resource Partners, unul dintre cei mai importanţi manageri regionali de fonduri de private equity, a preluat o participaţie de 80% din capitalul Vola.ro, liderul pieţei de turism online din România, cu prezenţă şi în Polonia, Bulgaria şi Moldova.

În urma tranzacţiei fondurile de growth capital 3TS Capital Partners şi Catalyst România au ieşit din acţionariatul Vola.ro, împreună cu doi dintre co-fondatorii polonezi ai grupului. Daniel Truică păstrează o participaţie minoritară semnificativă şi va continua să conducă direcţia strategică a grupului în calitate de CEO.

“Această tranzacţie creează noi oportunităţi pentru dezvoltarea grupului din care face parte Vola.ro şi consolidează rolul pieţei din România ca punct central al activităţilor grupului”, anunţă reprezentanţii companiei de turism.

Resource Partners a anunţat că va păstra şi va susţine întreaga echipă de management a Vola.ro.

„Tranzacţia marchează un nou capitol pentru Vola.ro, în care ne vom concentra pe creştere şi extindere pe noi pieţe din Europa. Este pentru a doua oară în istoria Vola.ro când un investitor instituţional ne validează modelul de business şi perspectivele de creştere, ceea ce ne onorează”, spune Daniel Truică, CEO Vola.ro.

Aceasta este prima investiţie pe care Resource Partners o face pe piaţa din România din fondul III gestionat instituţie.

„Vola.ro este liderul detaşat al industriei de turism online din România. De-a lungul timpului, compania a demonstrat o capacitate extraordinară de a-şi inova modelul de business şi a devenit un pionier al industriei de travel. În continuare, compania va beneficia de experienţa noastră ca investitori în sectorul de consumer goods & services, cu precădere în verticala de eCommerce şi grupul ITH îşi va consolida şi extinde poziţia de lider în regiune, accelerând expansiunea atât geografică, cât şi de produs”, adaugă Aleksander Kacprzyk, Managing Partner la Resource Partners.

Grupul Vola.ro a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 18,8 milioane de euro, o creştere de 11%, în timp ce vânzările de bilete de avion pe platformă s-au majorat în acelaşi ritm, ajungând la 100 milioane euro.

EBITDA a atins valoarea de 6,2 milioane de euro, reprezentând 33% din total cifra de afaceri, conform datelor anunţate de companie.

„În ciuda dificultăţilor din ultima perioadă, industria de travel s-a dovedit a fi rezilientă în faţa provocărilor macroeconomice, iar traficul aerian a depăşit nivelul din 2019 în România şi Polonia, cele două pieţe cheie ale grupului din care face parte Vola.ro. Vedem un potenţial imens în piaţa de turism online, şi suntem dedicaţi să sprijinim managementul în valorificarea oportunităţilor de inovaţie şi digitalizare pe care aceasta le prezintă.” explică Miruna Popa, Investment Manager la Resource Partners.

Anul trecut, Vola a intrat pe piata din Bulgaria, sub brandul Vola.bg, aceasta fiind prima etapă din strategia de extindere la nivel internaţional.

De asemenea, compania a deschis cinci birouri fizice în principalele aeroporturi din România (Bucureşti, Timişoara, Bacău, Iaşi şi Cluj-Napoca), în care agenţii oferă consultanţă.

Agentia a fost lansată în 2007 de Daniel Truică, iar în 2015 a primit o investiţie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners,  fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot şi Vector Watch

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.