Travelminit.ro: 192.000 de nopţi plătite cu vouchere de vacanţă în vara anului 2019
Conform platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro în sezonul de vară 2019 s-au înregistrat peste 190.000 de nopţi plătite cu vouchere de vacanţă, cu 269% mai mult decât anul trecut, când au fost doar 52.000 de nopţi plătite cu tichete. Litoralul, Valea Prahovei, staţiunile balneare şi principalele oraşe din ţară sunt în topul destinaţiilor alese de români pentru vacanţa de vară în România.
Dacă în anul 2018 românii erau reticenţi să folosească voucherele de vacanţă şi multe dintre pensiuni şi hoteluri încă nu acceptau această formă de plată, în 2019 discutam despre aproape 200.000 de înnoptări înregistrate de Travelminit.ro folosind vouchere de vacanţă, pentru rezervările cu check in în perioada 1 iunie – 31 august 2019.
Voucherele de vacanţă pot fi folosite în orice facilitate de cazare atestată de Ministerul Turismului şi în orice destinaţie din România. Cele mai solicitate zone turistice din România rămân litoralul (Mamaia, Eforie Nord, Costineşti), Valea Prahovei (Sinaia, Buşteni, Predeal, Bran), staţiunile balneare (Sovata, Praid, Băile Herculane şi Băile Felix) şi oraşele istorice (Sibiu, Sighişoara, Braşov, Cluj Napoca).
Atât turiştii cât şi hotelierii admit că tichetele de vacanţă ajută la creşterea turismului românesc şi descoperirea locurilor pitoreşti din ţară, în detrimentul marilor capitale europene, chiar dacă pentru unele pachete trebuie să plătească suplimentar. Un pachet de vacanţă plătit cu vouchere de vacanţă costă, în medie, în jur de 923 de lei. Cele mai rezervate tipuri de sejururi sunt fie vacanţe de weekend, cu 2-3 nopţi cazare pentru doi adulţi şi doi copii, fie vacanţe extinse cu 4-5 nopţi de cazare pentru un cuplu, cu toate mesele incluse.
Aproape jumătate dintre cei îşi rezervă vacanţa folosind vouchere de vacanţă aleg să plătească suplimentar pentru sejurul lor, fie pentru a petrece mai multe nopţi, fie pentru a beneficia de mai multe servicii (pensiune completă, de exemplu).
Românii cu vouchere aleg să se cazeze la hoteluri şi pensiuni de 3 stele. 45% dintre aceştia aleg pensiunile, 28% aleg să se cazeze la hoteluri şi 10% la vile.
Conform Travelminit.ro, 45% din rezervări au fost făcute de cupluri, urmate de rezervările făcute de familii (30%) şi de călători singuri (4%).
Rezervările online au devenit tot mai populare chiar şi în rândul românilor care doresc să plătească cu vouchere de vacanţă, rezervarea fiind doar la câteva click-uri distanţă. Astfel, doar 15% dintre rezervările cu tichete de vacanţă sunt făcute prin call center în timp ce 85% sunt finalizate pe platforma de rezervări online Travelminit.ro, multe rezervări fiind făcute chiar de pe mobil.
Cea mai aglomerată perioadă din sezonul de vară este între 1 iulie şi 18 august, atunci când unităţile de cazare sunt în mare parte ocupate la capacitate maximă, fiind considerată perioada de vârf a sezonului. Cele mai căutate şi aglomerate perioade din primele 9 luni ale anului sunt Rusaliile, 14 – 18 iunie, şi weekendul prelungit de Sfânta Maria, 15 – 18 august.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro