Trump, „ofensat”, după ce Putin a declarat că ar susţine-o pe Kamala Harris

Autor: Iulia Kelt Postat la 09 septembrie 2024 16 afişări

Trump, „ofensat”, după ce Putin a declarat că ar susţine-o pe Kamala Harris

Donald Trump s-a declarat „ofensat” de declaraţia lui Putin, potrivit căreia ar susţine-o pe Kamala Harris. În paralel, Ucraina se teme că realegerea acestuia ar putea avea consecinţe grave, în contextul războiului cu Rusia.

Candidatul republicat la preşedinţia SUA, Donald Trump, a declarat că s-a simţit „foarte ofensat” de comentariile ironice ale preşedintelui rus, Vladimir Putin, care a declarat că o „susţine” pe Kamala Harris, scrie The Kyiv Independent.

Comentariul lui Putin a venit la scurt timp după ce SUA au anunţat acţiuni împotriva interferenţei ruse în alegerile americane.

Anterior, Moscova a fost acuzată de utilizarea campaniilor de dezinformare şi a altor metode pentru a-l susţine pe Trump împotriva lui Hillary Clinton şi a lui Joe Biden, în alegerile din 2016 şi 2020.

Trump a afirmat, într-un miting din Wisconsin, că „niciun alt preşedinte american nu a fost mai dur cu Rusia decât mine” şi a repetat că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă ar fi fost el la putere.

Pe de altă parte, posibilitatea realegerii lui Trump stârneşte îngrijorări în Ucraina, deoarece se sugerează că acesta ar putea încerca să pună presiune pe Kiev pentru a ceda teritorii Rusiei.

Îngrijorările s-au înmulţit după ce fostul preşedinte l-a ales pe JD Vance pentru a-i fi vicepreşedinte. Acesta este cunoscut pentru criticile la adresa ajutoarelor acordate de SUA Ucrainei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
donald trump,
kamala harris,
vladimir putin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.