Turcii de la Martur Automotive au ajuns la afaceri de 1 mld. lei, plus 12% cu fabrica de la Oarja, Argeş

Autor: Alexandra Matei Postat la 25 iulie 2024 46 afişări

Producătorul de scaune şi sisteme pentru scaune auto Martur Automotive Seating and Interiors, compa­nie controlată de turcii de la Martur, care au construit o fabrică de la zero în Oarja, judeţul Argeş, a ajuns la afaceri de 1 mld. lei anul trecut, plus 12%, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Turcii de la Martur Automotive au ajuns la afaceri de 1 mld. lei, plus 12% cu fabrica de la Oarja, Argeş

Fabrica din judeţul Argeş, situată lângă centrul de piese de schimb al Dacia, a fost deschisă la sfârşitul lui 2014, fiind atunci prima investiţie a grupului într-o fabrică în afara Turciei.

Producătorul de scaune şi sisteme pentru scaune auto Martur Automotive Seating and Interiors, compa­nie controlată de turcii de la Martur, care au construit o fabrică de la zero în Oarja, judeţul Argeş, a ajuns la afaceri de 1 mld. lei anul trecut, plus 12%, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Compania şi-a mă­rit numărul de an­gajaţi cu 9% în 2023, ajungând la 682 de sa­lariaţi, potrivit acelo­raşi date, însă profitul net a fost scădere cu 40% faţă de anul pre­ce­dent, situându-se la 36,5 mil. lei.

Martur Auto­mo­tive Seating and Inte­ri­ors face parte din grupul turc Martur Fompak Internatio­nal, cu sedii centrale în Turcia, la Istanbul şi în Franţa, la Paris. Gru­pul are în total 13 fa­brici în Turcia, Maroc, Algeria, Slovacia, Italia şi România, potrivit datelor de pe site-ul propriu. În plus, turcii deţin birouri şi şase centre de cercetare şi dezvoltare în Italia, România, Germania, UK şi Turcia.

Martur Automotive Seating and Interiors a deschis fabrica din judeţul Argeş la sfârşitul lui 2014, iar inaugurarea oficială a fost făcută în mai 2015, fiind atunci prima investiţie a grupului într-o fabrică în afara Turciei. Fabrica din Oarja, judeţul Argeş este situată lângă centrul de piese de schimb al Dacia.

Compania Martur Automotive Seating and Interiors este administrată, potrivit datelor publice, de Omer Altun şi Turker Yalcin, ambii de naţionalitate turcă. Acesta din urmă figurează ca fiind administrator şi al companiei Fompak Automotive Plastics and Interiors SRL, cu afaceri de 23,6 mil. lei în 2023.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.