UE va recunoaşte COVID-19 drept „boală profesională”: va exista şi dreptul la despăgubiri
„Scopul recunoaşterii este ca statele membre să adapteze legislaţia naţională la recomandarea actualizată”, spun oficialii.
Statele membre, reprezentanţii lucrătorilor şi angajatorilor, reuniţi în comitetul consultativ al UE pentru securitate şi sănătate în muncă (CCSS), au ajuns la un acord privind recunoaşterea COVID-19 ca boală profesională în sectoarele de asistenţă socio-sanitară şi asitenţă la domiciliu, a anunţat Comisia Europeană.
„Comisia îşi va actualiza recomandarea privind bolile profesionale pentru a promova recunoaşterea COVID-19 ca boală profesională de către toate statele membre”, a declarat comisarul pentru muncă, Nicolas Schmit. Recunoaşterea COVID--ului ca boală profesională, într-un context de pandemie, trebuie extinsă şi la sectoarele în care există activităţi mai mari cu risc stabilit de infecţie.
Obiectivul recunoaşterii - a precizat executivul UE - este ca statele membre să îşi adapteze legislaţia naţională în conformitate cu recomandarea actualizată.
Cu COVID-19 recunoscut ca boală profesională în statele membre, pot fi recunoscute drepturi specifice în temeiul reglementărilor naţionale, cum ar fi dreptul la compensare, în favoarea lucrătorilor din sectoarele relevante, care au luat boala la locul de muncă.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro