Un an de catastrofe naturale fara precedent. Se schimba clima? (GALERIE FOTO)
Adeptii teoriei ca se schimba clima considera drept dovezi ale incalzirii globale si iernile atipice, cu zapezi cazute primavara si caldura in decembrie, si uraganele sau inundatiile mai frecvente si mai intense decat in trecut, si perioadele de seceta si incendii de padure de proportii fara precedent.
Criticii considera, dimpotriva, ca teoria schimbarii climei tine doar de interesele unor politicieni de a opri progresul economiei si cred ca doar mediatizarea excesiva a dezastrelor naturale si a diversilor prezicatori de catastrofe le face sa para iesite din comun.
Si mai rau, altii cred ca unele dintre fenomenele meteo extreme ar fi provocate de fapt de mana omului, prin diverse experimente militare sau tehnologii de razboi sofisticat. Explicatia "pedepsei divine" nu lipseste nici ea din arsenalul comentatorilor. In fine, altii vorbesc de un fel de metoda a naturii de a regla singura problemele cu cresterea populatiei.
In fata naturii dezlantuite insa, singura constatare de bun-simt e ca omul incearca sa-si explice tot ceea ce nu poate stapani, asa cum a facut intotdeauna. Si ca gasirea unor vinovati sau inventarea altora nu sunt defel de ajuns ca sa limiteze sau sa contracareze tragediile umane si economice cu care semenii nostri au de-a face atat de des de pe urma catastrofelor naturale.
Sursa foto: Boston.com.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro