Un cercetător de la Harvard a găsit reţeta succesului după ce a studiat cariera unui investitor legendar: Nu puteţi reuşi cu adevărat fără această strategie

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 22 mai 2024 94 afişări

Un cercetător de la Harvard a găsit reţeta succesului după ce a studiat cariera unui investitor legendar: Nu puteţi reuşi cu adevărat fără această strategie

Warren Buffett ocupă un loc special în universul investitorilor din întreaga lume. Potrivit lui Bill George, expert în leadership de la prestigioasa universitate Harvard, secretul unui astfel de succes este echilibrul între a face ceva la care te pricepi şi a face ceva ce îţi place, scrie CNCB.

Atingerea acestui echilibru face mai uşoară exploatarea punctelor forte ale unei persoane şi totodată ajută la menţinerea motivaţiei, este de părere expertul de la Harvard, care a studiat cariera lui Buffet.

„Pentru a avea cu adevărat succes, pentru a face ceva măreţ, trebuie să îţi foloseşti punctele forte. Nu e suficient doar să-ţi corectezi greşelile. Motivaţia este în egală măsură  importantă. Dacă munca ta nu îţi aduce satisfacţie, lucrurile pot deveni dificile”. a declarat Bill George.

Există două tipuri de motivaţie: motivaţia extrinsecă, cum ar fi un salariu generos, şi motivaţia intrinsecă, cum ar fi să te bucuri de un job unde ajuţi oamenii în fiecare zi.

Ambele joacă un rol construirea unei cariere de succes, potrivit expertului în leadership.

„Dacă eşti motivat doar de faptul că faci mulţi bani, în timp satisfacţia se va diminua. Este nevoie de mai mult de atat”

Buffett a rezolvat deja probabil problema motivaţiei exterioare.

La vârsta de 93 de ani, este a şaptea cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă estimată la 135,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Cu toate acestea, motivanţa sa interioară- împărtăşirea cunoştinţelor şi a bogăţiei sale cu ceilalţi, inclusiv explicaţii detaliate ale strategiilor sale de investiţii şi promisiunea de a dona 99% din averea sa în scopuri caritabile - ar putea fi ceea ce îl ajută cu adevărat, spune George.

A deveni un om de succes poate începe prin a-ţi descoperi propriile motivaţii intrinseci şi extrinseci.

Găsirea unui loc de muncă care să te împlinească nu duce însă prea departe. Descoperirea si aplicarea punctelor forte, sunt un pas important de asemenea, pentru a excela.

Punctele forte ale lui Buffett includ autonomia, evitarea greşelilor şi optimismul, - plus ochiul său format pentru o investiţie bună - pe care a început să îl cultive de la vârsta de 11 ani. Buffett este, de asemenea, „neglijent” în ceea ce priveşte managementul practic şi nu îi place să renunţe la angajaţi sau să le spună altora ce să facă, a declarat miliardarul la adunarea acţionarilor Berkshire Hathaway din 2014.

Cunoscându-şi punctele slabe, Buffett a reuşit să construiască o echipă de directori care îl pot ajuta în aceste zone, permiţându-i să se concentreze pe ceea ce ştie să facă cel mai bine.

În mod similar, poţi să te pui în ton cu punctele tale forte cerându-i feedback managerului tău şi fiind atent la momentele în care eşti cel mai productiv - notând sarcina pe care o făceai în acel moment. Cu cât înveţi mai mult, cu atât mai mult poţi accepta oportunităţi şi proiecte care se aliniază mai bine cu capacităţile tale, conchide expertul în coaching.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
succes,
harvard,
refuz,
cariera,
cercetator,
detinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.