Un fost eurodeputat ALDE acuză: MCV, cel mai jalnic document de politică europeană. Spre binele României, trebuie ignorat
Norica Nicolai a afirmat că raportul MCV este „cel mai jalnic document de politică europeană”, menit să-i confere mai multă putere preşedintelui Klaus Iohannis. Fostul eurodeputat ALDE a precizat că spre binele României, raportul MCV ar trebui ignorat.
„Venit cu o lună mai devreme decât datele cu care ne obişnuise Comisia Europeană, în plină campanie electorală în România, raportul MCV este cel mai jalnic document de politică europeană, pentru că el nu constituie un document de analiză a stadiului reformelor din justiţia din România, ci un document de poziţie politică în care Comisia Europeană ne spune că îşi doreşte în România o republică prezidenţială condusă de reprezentantul Germaniei în colonie, Klaus Werner Iohannis”, a scris Norica Nicolai, miercuri, pe Facebook.
„Recomandările din raportul precedent făcute de prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans, vizau la vremea respectivă un ordin de suspendare a suveranităţii naţionale pentru că interziceau Parlamentului României să legifereze, doar în condiţiile în care avea aprobarea Comisiei. Ni se spunea în acel raport ce trebuie să reglementăm, cum trebuie să reglementăm, iar astăzi suntem criticaţi pentru că am avut tupeul să ne respectăm suveranitatea”, a completat Nicolai.
Fostul europarlamentar acuză Comisia Europeană de „tentaţii totalitare de stil sovietic”, prin faptul că încearcă introducerea serviciilor de informaţii în Justiţia din România.
„Nu mi-am imaginat niciodată că tentaţia totalitară, aceea de stil sovietic, e atât de prezentă şi la Bruxelles. Să ceri unui stat membru să introducă în actul de justiţie serviciile de informaţii, înseamnă că nu faci decât să te comporţi în cea mai bună tradiţie a lui Putin, care conduce o ţară în care FSB e în toate. Dacă ăsta e modelul de democraţie pe care interesele Bruxelles-ului îl vor introdus în România, îmi pare rău să o spun, dar am o uşoară greaţă cu privire la dublul standard, democraţie, stat de drept”, a mai spus fostul eurodeputat ALDE.
Ea a acuzat Comisia Europeană de incoerenţă în rapoartele MCV, din cauza unor contradicţii cuprinse în documente de-a lungul anilor.
„Incoerenţa acestor monitorizări, în sensul că în anumite rapoarte se solicita ca Ministrul Justiţiei să nu se implice activ, ci să lase acest rol CSM, iar acum, dimpotrivă, Comisia cere o implicare mai mare a Ministrului Justiţiei, înseamnă pentru mine că nu avem de a face decât cu un banal document de poziţie politicianistă, care spre binele României trebuie ignorat”, a conchis Nicolai.
CE a adoptat, marţi, ultimul raport privind evoluţia situaţiei din România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei, în contextul angajamentelor asumate de ţara noastră în cadrul mecanismului de cooperare şi de verificare (MCV).
Comisia Europeană subliniază, într-un comunicat privind raportul MCV, că s-a constatat, în România, o involuţie faţă de progresele din anii precedenţi, ceea ce reprezintă o sursă de preocupare majoră, subliniind că regretă că ţara noastră nu a pus în aplicare recomandările din 2018.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro