Un nou episod din războiul dintre Elon Musk şi investitorii Tesla: Acţionarii furioşi îl dau în judecată acuzând abuz de putere şi decizii controversate care le-au afectat grav investiţiile
Elon Musk se confruntă cu un nou proces deschis de acţionarii Tesla, care îl acuză pe miliardar că postările sale pe Twitter şi deciziile sale au afectat investiţiile acestora. Procesul va începe oficial în 2026 şi atunci miliardarul va trebuie să convingă o instanţa că tweet-urile sale au fost inofensive, scrie Financial Times.
În 2023, Musk a fost achitat într-un proces de fraudă pe bursă, care a pornit de la tweeturile sale din 2018, care a făcut preţul acţiunilor să fluctueză şi a afectat investitorii. Juriul a decis atunci că acţiunile lui Musk nu pot fi considerate fraudă.
Acum, şeful Tesla se confruntă cu un nou proces, deschis de acţionarii care au vândut acţiuni Twitter în 2022, când Musk a postat tweeturi care sugerau că acordul de 44 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea platformei era în pericol din cauza conturilor false. Două încercări ale avocaţilor lui Musk de a respinge cazul au eşuat, iar procesul continuă. Reclamanţii au cerut şi mărturii de la Walter Isaacson, jurnalistul care a petrecut un an urmărindu-l pe Musk pentru a-i scrie biografia.
Musk a încheiat tranzacţia Twitter conform acordului iniţial. După un început dificil, Twitter, acum numit X, i-a adus lui Musk mai multă expunere, dar popularitatea sa a scăzut.
Știu pe ce lume trăiesc
Ești de acord ca, prin lege, să se înființeze funcția publică Avocatul Copilului?
Deşi a câştigat alte procese, acest caz ar putea fi mai complicat, având în vedere că miliardarul este o figură controversată.
În urmă cu trei ani, Musk a început să atragă atenţia asupra boţilor şi spamului pe Twitter. Apoi, pe 13 mai 2022, a anunţat că acordul este „temporar suspendat”. Acest tweet, şi altele, stau acum la baza procesului. Reclamanţii spun că Musk a fost un client neobişnuit, negociind şi cumpărând personal o companie pentru 44 de miliarde de dolari. Ei cred că Musk ştia sau ar fi trebuit să ştie că nu putea renunţa la acord, ceea ce ar fi indus în eroare piaţa.
Pentru a dovedi frauda pe bursă, reclamanţii trebuie să demonstreze şase puncte:
- informaţie falsă importantă sau o omisiune
- persoana care a făcut afirmaţia ştia că este falsă
- legătura cu vânzarea sau cumpărarea de acţiuni
- încrederea investitorilor în informaţiile false
- pierdere financiară
- legătura între frauda şi pierderea suferită.
Avocaţii lui Musk consideră că reclamanţii nu pot dovedi niciunul dintre aceste puncte.
Avocaţii susţin că acordul de fuziune a fost publicat atunci când a fost anunţată achiziţionare, în aprilie 2022, iar publicul a avut acces la toate detaliile importante ale acordului.
După ce Musk a sugerat că ar vrea să renunţe la acord, acţiunile Twitter au scăzut sub 30 de dolari, mult mai jos decât preţul de achiziţie. Deşi Musk a încercat să renegocieze, această decizie a început să ridice semne de întrebare, având în vedere că instanţele din Delaware, unde a fost semnat acordul, aproape niciodată nu permit unui cumpărător să renunţe la un acord deja semnat.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro