Un nou faliment de răsunet în România. Lovitură pentru investitori
Compania de foraj Dafora Mediaş (simbol bursier DAFR), inclusă pe lista specială de observare a operatorului bursier, a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că Tribunalul Sibiu a decis pe 9 octombrie deschiderea procedurii falimentului, acţiunile fiind suspendate de la tranzacţionare la ora 15.36.
În dosarul deschis în iunie 2015 apar 19 creditori, printre care Telekom România Communications şi RCS & RDS. Tribunalul a admis cererea formulată de Discret Plaza SRL pentru deschiderea falimentului şi a decis începerea operaţiunii şi dizolvarea societăţii.
CITR – Filiala Cluj SPRL a fost desemnat lichidatorul judiciar. Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţă suplimentară este 22 noiembrie 2023, iar termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi publicarea în BPI a tabelului suplimentar este 22 ianuarie 2024.
În iunie 2015, Dafora, un business de 200 mil. euro controlat de omul de afaceri George Călburean, a anunţat printr-un comunicat sec că se predă în faţa barilului ieftin, cerându-şi singur insolvenţa.
În T1/2023, Dafora a raportat o pierdere de 1,4 mil. lei, de la o pierdere de 2,7 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022, la venituri de 7,6 mil. lei, în urcare cu 458%, conform datelor din raportul financiar trimestrial.
„În trimestrul I 2023 se constată o creştere a cifrei de afaceri faţă de cea obţinută în aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a derulării proiectelor. Rezultatul din exploatare este unul negativ, fiind influenţat de lipsa investiţiilor in acest domeniu strategic in actualul context politicoeconomic. Rezultatul financiar este negativ”, notează compania.
Anul trecut Dafora a realizat venituri de 11,9 mil. lei, comparativ cu 83,6 mil. lei în 2021, rezultând astfel un declin de 85,8%. Grupul a avut o pierdere de 2,5 milioane de lei anul trecut, de la o pierdere de 3,4 milioane de lei în 2021.
Dafora are 12,5 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie 49,96% de Gheorghe Calburean, în timp ce Foraj Sonde SA, o altă companie listată la bursă, deţine 12% din numărul de acţiuni. De la începutul anului, acţiunile DAFR înregistrează o creştere de 3,5%, pe fondul unor tranzacţii de 561.500 de lei, arată datele BVB.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro