Un operator de telefonie mobilă face milioane de dolari pentru că ajută guvernul să spioneze cetăţenii
De aproape zece ani, adică din 2007, gigantul din telecom a cooperat în secret cu guvernul şi cu agenţiile locale din domeniul legii. Un proiect controversat arată cât de mari sunt câştigurile operatorului de telefonie mobilă de pe urma acestei colaborări, care oferă reprezentanţilor guvernului acces la o bază de date uriaşă, cu informaţii cu caracter personal.
Este vorba despre gigantul AT&T, care face un profit de ordinul milioanelor de dolari de pe urma acestei colaborări secrete cu organele legii din SUA, în privinţa informaţiilor legate de miliarde de apeluri telefonice. Plată făcută, evident, cu banii contribuabililor care nu numai că nu erau de acord, dar nici măcar nu ştiau despre această colabprare.
Informaţiile despre existenţa programului, cunoscut sub numele Hemisphere, au apărut pentru prima dată în The New York Times în 2013 şi mai nou în The Daily Beast, relatează Daily Mail.
Programul a suscitat o întreagă serie de controverse, existând voci din partea avocaţilor societăţii civile care au contestat cu patimă acest program. Hemisphere pune la dispoziţia agenţiilor guvernamentale înregistrări despre convorbirile telefonice şi poate indica locaţia utilizatorilor; oficialii legii susţin că aceste informaţii sunt esenţiale în lupta lor contra traficanţilor de droguri.
Programul a alarmat reprezentanţii asociaţiilor de drepturi civile, care susţin că a fost nevoie de o decizie oficială a unui tribunal pentru ca informaţia legată de existenţa programului să fie recunoscută de reprezentanţii guvernamentali şi cei ai AT&T.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro