Una dintre „perlele” turismului românesc este la pământ. Care sunt soluţiile să salvăm una dintre cele mai vânate destinaţii din România VIDEO
Turismul de incoming este slab dezvoltat în România, iar pandemia a redus considerabil numărul strănilor ajunşi pe meleagurile româneşti. Din 2020, anul izbucnirii pandemiei, şi până în 2023, numărul străinilor a crescut, însă revenirea este în continuare lentă. În 2024, în Constanţa, au ajuns 1,7 milioane de turişti stăini, potrivit INS. Pe fondul acestor rezultate, Gheorghe Fodoreanu, expert în turism, este de părere că litoralul românesc nu se află într-o stare grozavă şi este necesară o reformă a sejururilor la malul mării pentru a atrage oameni.
„În comunism pe litoralul românesc ajungeau şapte milioane de oameni. Azi a ieşit din competiţie. Trebuie să se reinventeze la nivel de sejur familial. Litoralul românesc funcţionează la ora actuală cu weekend-ul bucureştenilor, funcţionează cu câteva mari evenimente şi funcţionează cu cluburile” a spus Gheorghe Fodoreanu, expert în turism la emisiunea ZF Live, realizată cu sprijinul Orange Business.
Mai mult, Fodoreanu subliniază că litoralul duce lipsă de arene de divertisment, cum ar fi un hipodrom, un circuit de tenis sau un circuit de curse, elemente ce ar putea atrage atenţia turiştilor străini şi i-ar putea aduce în ţară mai uşor.
„Ne lipseşte tot ce înseamnă activităţi în afara patului, masă, apă, soare.
Oamenii nu mai vin pentru aceste patru elemente, vin să cunoască, să facă sport, vin să se distreze, vin să vadă. Nu avem un hipodrom, nu avem niciun mare mare circuit de tenis în aprilie“ a declarat Gheorghe Fodoreanu, expert în turism la ZF Live.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro