Unul dintre cei mai mare producători de avioane din lume concediază mai bine de 17.000 de angajaţi

Autor: Iulia Kelt Postat la 12 octombrie 2024 16 afişări

Unul dintre cei mai mare producători de avioane din lume concediază mai bine de 17.000 de angajaţi

Boeing va reduce forţa de muncă cu 10%, adică aproximativ 17.000 de locuri de muncă, pe fondul unei greve a muncitorilor şi a întârzierilor în dezvoltarea unor proiecte, informează Engadget.

Preşedintele şi CEO-ul Boeing, Kelly Ortberg, a anunţat reducerea cu 10% a forţei de muncă a companiei, ceea ce înseamnă eliminarea a aproximativ 17.000 de locuri de muncă, inclusiv la nivel executiv şi managerial.

Ortberg, care a preluat conducerea în august, a explicat că aceste măsuri sunt necesare pentru ca Boeing să rămână competitivă pe termen lung şi să îşi respecte promisiunile faţă de clienţi.

Anunţul a fost făcut în contextul unei greve a muncitorilor din industria aeronautică, care a paralizat producţia în majoritatea fabricilor Boeing, inclusiv cele responsabile pentru modelul 737 Max. Aproximativ 33.000 de sindicalişti participă la această grevă, care a început la mijlocul lunii septembrie, afectând grav finanţele companiei.

În plus faţă de disponibilizări, Ortberg a anunţat şi amânarea dezvoltării avioanelor 777X până în 2026, din cauza problemelor întâmpinate în producţie şi a opririi lucrărilor din cauza grevei.

Compania a început anul 2024 greu, după ce a fost nevoită să reţină la sol avioane 737 Max 9 din motive tehnice, şi continuă să resimtă efectele financiare ale amânării proiectului Starliner, care a înregistrat întârzieri mari, la rândul său.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boeing,
concedieri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.