Unul dintre CELE MAI SPECTACULOASE obiective din Bucureşti a fost amenajat pentru public

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 14 septembrie 2017 831 afişări

Accesul este liber şi se poate face atât individual cât şi în cadrul grupurilor organizate.

Unul dintre CELE MAI SPECTACULOASE obiective din Bucureşti a fost amenajat pentru public

Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti (APNV) a deschis prima potecă de vizitare în Parcul Natural Văcăreşti. Aceasta cuprinde zone de informare, spaţii tematice dedicate speciilor şi habitatelor şi un pavilion pentru observaţii ornitologice. Accesul este liber şi se poate face atât individual cât şi în cadrul grupurilor organizate de membrii asociaţiei. Proiectul este realizat cu sprijinul La Fântâna, al Porsche România şi Fundaţiei Comunitare Bucureşti, prin programul Mobilizăm Excelenţa

Poteca tematică măsoară aproximativ 2,5 km şi străbate principalele zone naturale ale parcului: zona de zăvoi, zona de lacuri, zona inundabilă de mlaştină, zone de vegetaţie scundă de cîmp, zone de tufăriş. Poteca are în componenţă şapte zone tematice indicate prin panouri de informare: păsări de zăvoi, păsări de apă, viaţă acvatică, reptile şi amfibieni, mamifere, vizuină de vidră şi peisaj. Accesul pe potecă începe din Splaiul Unirii 168, din faţa complexului rezidenţial Asmita Gardens.  

Durata unui tur este de aproximativ 1,30 h. Accesul în parc este liber şi se poate realiza atât individual cât şi în cadrul grupurilor de vizitare organizate de către ghizii Asociaţiei. Pentru a beneficia de explicaţiile ghizilor, recomandăm persoanelor interesate să se înscrie pentru un tur ghidat expediind un e-mail la adresa contact@parcnaturalvacaresti.ro sau urmărind evenimentele planificate pe contul de Facebook al parcului facebook.com/parculnaturalvacaresti/.

Cei care doresc să viziteze parcul sunt rugaţi să aibă încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvate şi să respecte regulamentul de vizitare al parcului, afişat pe panoul amplasat la intrare. Astfel, vizitatorii sunt rugaţi să nu abandoneze deşeuri de ambalaje, să nu aprindă nicio sursă de foc, să nu elibereze animale de apartament, să nu rupă sau să distrugă vegetaţia. De asemenea, pescuitul este interzis. În parc sunt permise activităţi de vizitare, activităţi sportive şi de recreere (ciclism, alergare), fotografiere, observarea faunei şi a peisajului.

De la preluarea administraţiei (aprilie, 2017), APNV a demarat mai multe acţiuni menite să asigure protecţia şi conservarea speciilor şi habitatelor precum şi operaţiuni de vizitare şi educaţie. Astfel, din aprilie 2017, în parc au intrat, în tururi ghidate, aproximativ 2000 de persoane, dintre care peste jumătate elevi, studenţi şi cadre didactice. În urma operaţiunilor de curăţenie efectuate în parc au fost stranse şi scoase peste 100 de m3 de deşeuri. Activităţile de vizitare şi protecţie ale parcului vor continua, scopul asociaţiei este transformarea treptată a zonei într-un spaţiu educativ dedicat observării naturii, protecţiei şi conservării spaciilor şi habitatelor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.