UPS a precomandat 125 de camioane electrice Tesla
UPS, companie care operează una dintre cele mai mari flote de camioane comerciale din lume, a plasat o precomandă pentru 125 de cap-tractoare complet electrice Tesla Semi. Noile vehicule de transport intră în flota UPS de autovehicule cu combustibil alternativ şi tehnologie avansată, care include camioane şi cap-tractoare propulsate electric, cu gaze naturale, propan şi alţi combustibili netradiţionali.
„De peste un secol, UPS a testat şi implementat, în premieră la nivel de industrie, noi tehnologii pentru eficientizarea flotelor. Aşteptăm cu nerăbdare să ne extindem angajamentul de a excela cu Tesla", a declarat Juan Perez, directorul departamentului de tehnologia informaţiei şi inginerie. „Aceste camioane electrice revoluţionare vor reprezenta începutul unei noi ere în îmbunătăţirea siguranţei, reducerea impactului asupra mediului şi reducerea costurilor totale de proprietate".
UPS a furnizat companiei Tesla informaţii despre rutele sale de transport, care vor indica nivelul aşteptat de performanţă a vehiculului pentru ciclul de funcţionare UPS. Compania colaborează frecvent cu furnizorii de tehnologii emergente, ajutându-i să dezvolte soluţii personalizate pentru nevoile stricte de utilizare ale UPS.
Cap-tractorul Tesla Semi poate atinge o autonomie de până la 800 de kilometri cu o singură încărcare, oferă o experienţă pentru utilizator unică în cabină, siguranţă îmbunătăţită pe şosea şi, pe termen lung, are un cost total de proprietate semnificativ redus. Caracteristicile de siguranţă includ: frânarea automată de urgenţă, control ajustabil al vitezei de croazieră, ghidaj automat al benzii de rulare şi sisteme de frânare şi direcţie acţionate electric cu redundanţă. Caracteristicile Tesla de asistenţă a şoferului reduc cu 40% ratele de accident, potrivit unei analize a guvernului SUA.Tesla estimează că va da startul producţiei vehiculelor în 2019, iar UPS va fi printre primele companii care vor pune în uz vehiculele.
Precomanda plasată de UPS pentru autovehiculele Tesla face parte din angajamentul general al companiei de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) în cadrul operaţiunilor la sol, la nivel global, cu 12%, până în 2025, obiectiv asumat utilizând o metodologie aprobată de iniţiativa Science Based Targets.
UPS îşi propune ca 25% din energia electrică consumată să provină din surse de energie regenerabile, până în 2025. În plus, până în 2020, UPS intenţionează ca unul din patru vehicule noi achiziţionate anual să fie alimentat cu combustibili alternativi sau să fie un vehicul cu tehnologie avansată – de la 16%, în 2016. De asemenea, compania îşi asumă ca, până în 2025, 40% din totalul combustibilului utilizat la sol să provină din alte surse decât benzina şi motorina convenţionale, în creştere de la 19,6%, în 2016.
Compania operează una dintre cele mai mari flote private de vehicule cu combustibil alternativ şi tehnologii avansate din SUA, mai mult de 8.500 de vehicule în întreaga lume. Flota include autovehicule electrice, electrice hibride, hidraulice hibride, alimentate cu etanol, gaz natural comprimat (CNG), gaz natural lichefiat (GNL), propan şi gaz natural regenerabil (RNG)/biometan.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro